Edellinen kirjoitus on kesäkuulta. Hups heijaa. No, selityksiä löytyy, mutta annetaan niiden olla. Sen sijaan voisin päivittää jotain käsityöasiaa, pitkästä aikaa.

 

Lainasin ystävän autoa eräänä päivänä päästäkseni harkkapaikkaani. Korvaukseksi lainasta hän ehdotti, että tekisin hänen tyttärelleen nokkahuilulle uuden säilytys- ja kuljetuspussin. Neiti toi vanhan rikki menneen pussin mukanaan, ja siitä otin sitten mittoja. Tärkein kysymys oli alkuun: ommeltu vai neulottu pussi. Tyttö toivoi neulottua. Ja tämmöinen siitä tuli:

PA180001-normal.jpg

Järbo Garn soft cotton, lankaa kului noin 47 g (punnittu napin lisäämisen jälkeen).

Puikot nro 5.

Joka toinen kerros oikein, joka toinen nurin.

Malli omasta päästä, ystävä ehdotti läppään siirtymisessä kantapääkavennusten tekniikkaa ja näin tein. Hyvä tuli!

 

Kuvassa näyttää, ettei nokkahuilu sovi pussiin, mutta totuus on toinen, kuten seuraavasta kuvasta näkee. Neulehan joustaa hyvin.

PA180002-normal.jpg

Sisällä on!

 

Tyttö tykkäsi pussistaan, se oli kiva juttu. Omakin tytär tykkäsi, joten eikun uutta puikoille, mutta luonnollisesti eri värisenä.

PA260002-normal.jpg

Samat speksit kuin edellä, paitsi langankulutus 45 g (sis. napin painon).

Pussista taisi tulla toisella neulonnalla hieman edellistä pienempi (vähemmän kerroksia), mutta edelleen nokkahuilu mahtui sisään:

PA260001-normal.jpg

 

Kyllä nyt kelpaa tyttöjen kuljettaa huilujaan. Luokassa on myös kyselty, mistä noita saa... Niin, olisiko tämä tuote myyjäisainesta?