Se on sitten uusi kuu, eikä talvea vielä näy! No, eilen tuli jo lunta (!!!), mutta maahan ennättäessään se suli saman tien vedeksi. Yöllä oli kuitenkin ollut selkeästi pakkasta, ja ilma on kylmennyt. Mahtavaa!

Tähän teemaan sopii päivittää ompelukoria. Tässä tapauksessa neulekoria. Aiemminhan neuloin Ullaneuleen Naturakaulurin tytärtäni miettien, mutta siitä tuli tietenkin aikuisten koko. Aloitin sitten lokakuun lopulla uuden ohuemmasta langasta (ehkä Novita wool, vyötteet irti ja samassa pussissa myös mm. Novita Baby -lankoja ja jotain muutakin, muisti pettää) ja ohuemmilla puikoilla  (pyöröt 3mm ja 40cm) ja ihan ilman mitään koetilkkuja. Koirafani valitsi värit suppeasta valikoimasta (valkoinen, vihreä, keltainen, oranssi ja tummansininen)
Tässä työ alkuvaiheessa lokakuun viimeisenä:

2041680.jpg

Valkoinen lanka oli varmaan jotain alennusmyyntitavaraa ja kakkoslaatua, sillä siinä oli useammassakin kohtaa säikeitä poikki (alkuun saattoi jäädä tällaisia ohkaisempia lankakohtia, kun en huomannut) ja jouduin neulosta purkamaan ja solmimaan, ettei se sitten käytössä heti purkaannu.

Kauluri valmistui maanantaina 3.11. Lankaa meni ~40 g. Se oli sit neidin mielestä liian tiukka, joten tässä se kuvattuna tänään hoito-/selvityssuihkeen tukemana

2041688.jpg


Tekisi mieli ottaa kuva uudestaan, kun on noin vinossa, mut ei kehtaa kuitenkaan. Toivottavasti asia häiritsee vain minua. Päivitys: neiti piti tänään kauluria ja totesi sen sopivan kokoiseksi, mutta tänään se kutittaa! Eli tarpeeseen tulevat ne Gjestal Fon -langat, kun tuolloinen herkkis meillä..

Aloitin sitten neulomaan 8 neliön palatossuja, ruutusukiksikin kai sanotaan, naisten koossa. Nelosen puikoilla meinaa miun käsialalla ja seiskaveikalla 16 s ja 32 krs/neliö. Yksi valmistui jo heti ekana iltana, mutten ommellut sitä kasaan vaan aloitin toisen. Mitä lie iltamyöhään kämmelsin, kun seuraavana aamuna laskin silmukat, olin tehnyt sen 15:llä! No joo, purin tietty (kaksi ruutua valmiina) ja päätin välissä koettaa ehtiä neuloa isälleni villasukat. Ne on nyt vaiheessa, eka sukka, resori.. Saa nähdä ehdinkö tikuttamaan valmiiksi asti! No, ehtiipä ne joulupakettiin viimeistään.

Rupesin sitten kaverin kanssa lankatilauskimppaan Tapion kaupasta: Gjestal Maija ja Fon. Muitakin tuttuja tilaajia siinä on, mutta hän ehdotti. :) Tarpeesta en tiedä, mutta ajattelin kokeilla välillä muitakin lankoja kuin noita kauan laatikossa marinoituneita seiskaveikkoja ja Novita Wooleja/Babyja/Suomilankaa/jotain muuta! Ai, onhan tuo eka kauluri Tiinaa... ja ihan äsken ostettua! Hämmästyttävää..

Joo, ja suunnitelmissa on "ompelu/neulontapäivä" entisessä kotikaupungissani 16.11. Odotan innolla! Mitähän kaameeta siitä seuraa...?!

Raporttia pukkaa sitten kun taas ehdin.