Eräässä lukemassani blogissa Sisko neuloo kaikenlaista mukavaa ja nyt hänen pipo-ohjeensa oli Yhteishyvän nettisivuilla (linkki Siskon blogikirjoitukseen asiasta). (Tosin huomasin, ettei kirjoituksen eka linkki viekään ohjeeseen, mutta tämä vie)

Hänen käyttämänsä lanka on Tenneseetä, mutta koska minä otin Blend bamboota, päätin lisätä silmukoita aloitukseen peräti 20 kpl. Se oli hyvä päätös, sillä piposta tuli näin sopiva:

 

Jälleen kerran pipo päähän ja kuvaukseen ennen kostutusta... :)

 

Yksinkertaisella ohjeella tuli mielestäni nätti kuviointi.

 


Pipa partsin pöydällä pötköttää.

 

Lanka siis Hjertegarnin Blen bamboo

Kulutus 44 g

Puikot 3 mm resorissa ja 3½ mm muualla.

 

Olin unohtanut matkakassistani 3 mm:n ja 40 cm:n pyöröpuikot (käsittämätöntä!) joten jouduin alun resorin neulomaan sukkapuikoilla. Siitä tässä viimeisessä kuvassa näkyvä löysempi kohtakin johtuu. Blen bamboo on sen verran löperöä neulottavaa, etten saa kiskottua sitä riittävän tiukalle puikkojen vaihtumiskohdassa. Kavennuksissa jouduin hieman pohtimaan, kun en ollut varma, mitkä kaikki osat kavennusvaiheista toistettiin seuraavilla kerroksilla, ja senkin vuoksi mietitytti, kun minulla oli enemmän silmukoita. Mutta hyvin sain kuitenkin lopussa määrän täsmäämään. Saa nähdä, miten tälle myssylle käy... Väri on hieno, mutten silti koe olevani pitsipipoihminen. Vai kävisikö se minulle?

 

Ps. Kiitos sukkakehuista! Jos niitä isoja reikiä ei olisi tullut tuonne tiimalasikantapään lyhennettyihin kerroksiin muodostunut, olisi pari mielestäni jopa täydellinen.. :D Väri on kyllä herkku!