Meillä on katsottu ja tullaan varmaan katsomaan uudestaan ja uudestaan Hayao Miyazakin Naapurini Totoro-elokuvaa. Siksipä blogeja lukiessani törmättyäni Totoro-myssyyn, oli selviö, että se pitää pojalle tehdä. Sen ohje on Hello Yarnissa suomeksikin. Olin kiireinen, enkä malttanut etsiä tarkentavia infoja ja teinkin myssyn oranssista Maijasta. Sitten sain tietää (opiskeltuani hieman..=), että Totoroja on vain valkoisia, harmaita ja sinisiä... No, tämä menee harjoitteluun! Sillä, vaikka tein mittatilkun, tuli piposta liian pieni 2.5-vuotiaalle pojalleni! Käsialani on hiukan tiukempi kuin ohjeen ja siksi teinkin aikuisen mitoilla.. Mut en ymmärrä, miten tuo menisi aikuisellekaan ikinä, eihän sen korkeuskaan riitä! Nyt myssy on kateissa, otin sen eilen esille punnitakseni, mutta nyt sitä ei löydykään enää. No, tässä kuva

 

Gjestal Maija

3½ mm:n puikot (sukkapuikot ja pyörönä)

Koristeluissa Maijaa valkoisena ja Gjestal Jannea mustana

 

Luin myös ohjeen väärin. Kun tuo sileä osuus oli valmis, luki ohjeessa jatka nurjalla. No minähän jatkoin, enkä ollenkaan huomannut, että piti neuloa aina oikein! Vähän harmitti, mut meneehän se noinkin. Toinen muutos tuli korviin. Tein ensin ohjeen mukaisesti korvat ja minusta ne olivat luonnottoman suuret, joten purin pois (Ohhoh!) ja tein uudet toiseksi pienimmillä mitoilla. Tuli mielestäni sopusuhtaisemmat. Janne oli vähän turhan paksu lanka, mutta kun en löytänyt mustana ohuempaakaan.. Pipossa kokeilin myös ekan kerran i-cordin tekoa, eihän ne siisteimmät ole, mutta menettelee..

Pipokin löytyi, ei ollut edes kovin kaukana alkuperäisestä paikastaan. Lankaa mennyt koristeluiden kera 37 g, voiko se olla niin vähän?  Kiitän kommenteista! :)