Tuli ilmeinen päivitysähky ja en enää viime vuonna jaksanut kirjoittaa sen vuoden viimeisistä käsitöistäni. Innostuimme äitini kanssa tekemään helppoja lumi-/joulupalloja. Kuvassa kolme ylintä ovat minun neulomiani. Yksi on vielä käsityökassissa kursimatta kasaan ja täyttämättä. Siinä valkoisen pörrölangan lisäksi on sinivihreitä raitoja.


  

Alin pallo on Äitini neuloma.


Ohje on äärimmäisen helppo. Neulotaan sopivasta langasta neliö (neuloin aina oikein, mutta esim. helmineulekin varmasti toimii tai miksei sileä neulekin), pujotellaan reunoja myöten kulmissa pyöristäen lanka, joka kiristämällä muotoutuu pallo. Ennen kuin aukon kuroo umpeen asti, pitää pallonen tietenkin täyttää. Koska emme löytäneet täytevanua, käytimme ensin vanua (esim. kasvojen puhdistukseen tarkoitettua) ja sitten tempaisin vanhan mutta pestyn tyynyn hyllystä ja aukaisin sauman -> täytteen uusiokäyttöä. Ripustuslenkiksi laitoimme ompelulankaa. Kivoja pallosia, näitä neuloi monta illassa! Ja mukava matkaneulekin, ei todellakaan tarvitse ajatella. Raidoiksi laitoimme vain ohutta lankaa, jämät erinomaisia!

Loin erimääriä silmukoita, pienimmässä pallossa on 20 s, suurimmassa 25 tai 26. Raidoitin yhden silleen, miten huvitti (esim. valkoinen lanka kulki koko ajan mukana, tai niin, että punainen yksistään). Taisin tehdä tuossa keskimmäisessä pallossa 4 valkoista kerrosta, 2 punaista, 4 valkoista jne. Puikot olivat 5 mm. Niin ja lanka on Schachenmayr smc Brazilia sekä tuntemattomia jämiä..