Lopen kunnassa sijaitsee aivan hurmaava kauppa; Savi-Heinä. Meiltä sinne ajaa reilussa puolessa tunnissa. Suositukset sain ystävältä ja onneksi sain! Kotiuduttuani Mieheni kanssa kaksin tehdyltä matkalta Roomaan päätin viedä lasten- ja kotivahtina toimineen äitini kyseiseen kauppaan. Saattoihan siinä retkessä olla omiakin tarkoitusperiä takana..

Tulipahan ensimmäistä kertaa käytyä myös Läyliäisillä! Ei siis vain ajettu läpi vaan pysähdyttiin ihan ostoksille pieneen kauppaan.

Liikkeellä ei ole omia nettisivuja, mutta linkkaan karttaan, jos joku haluaa paikalle löytää. Kertokaa, jos se ei toimikaan!

Kysyin liikkeessä kuvausluvan ja samalla sen, että saanko kertoa heistä blogissani. Ilokseni siellä suostuttiin epäröimättä ja toisihan tämä juttu heille myös ilmaista mainosta. En siis todellakaan saanut esim. alennusta ostoksistani! Hups, taisin nyt paljastaa, että jotain tuli hankittuakin.. No, eihän noin ihanasta kaupasta voi poistua ilman ostoksia, etenkin kun hinnat olivat ihan inhimilliset.

Mitä puodissa sitten on myytävänä? Melkein kaikkea askarteluun, skräppäykseen, korujentekoon ja tilkkutöihin liittyvää materiaalia, ihania paikallisen (toinen puodinpitäjä) keraamikon tuotteita, paikallisen puutyöläisen tuotoksia, kotimaisia kynttilöitä, naruja, lankoja, nappeja, helmiä, maaleja, siveltimiä jne jne. Tässä ne kuvat, jotka onnistuivat edes jossain määrin. Valitettavasti se puutöiden myyntitila oli sen verran hämärä, että salamattomalla kamerallani ei sieltä saanut kuvia.

 

Puoti on vanhassa navetassa kauniissa pihapiirissä.

Avoinna se on lähestulkoon vuoden ympäri arkipäivisin. Ma-pe 10-18 ja la 10-16.

 

 

Sisäänkäynniksi on rakennettu kaunis kuisti, joka sekin on sisustettu hurmaavasti myytävillä tuotteilla.

 

 

Aika yleisluontoinen kuva, mutta esim. nuo puukiekot olivat myös myynnissä!

 

 

Tämä on kuulemma se asiakkaiden kestosuosikki ja sellainen matkusti meillekin. Vihreällä kannella. Tämä tatti siis toimii esim. palasokeripurkkina. (10 €)

 

 

Kaikkialla myytävät tuotteet oli aseteltu ajatuksella, esim. väri- tai aihemaailmaa ajatellen.

 

 

Esimerkkinä kynttilät (puttipajan muistelen), koristekukat ja keraamikon (Susanna Lähde) tekemät kynttilän alustat.

 

 

Vihreä maailma.

 

 


Yleisnäkymää myymälän keramiikkapuolella. Kaikkea tekisi mieli hankkia!

 

 

Tykkäänköhän nyt vihreästä, kun olen sitä aktiivisemmin kuvannut. Tuollaiselle lehdelle olisi kiva laitella kuvan mukaan tuikkuja palamaan.. Huomatkaa myös värimaailmaan sopivat servetit mm. tuikkumökin taustalla!

 

 

Tästä lähti yksi syksyn lahja jo mukaan. Naimakaupalla sukulaiseksi saamalleni naiselle, joka arvostaa käden töitä.

 

 

Pieneen tilaan on saatu mahtumaan yhtä sun toista...

 

 

Sinistä maailmaa, joka oli ehkä vähemmistössä värien puolesta.

 

 

Askartelupuolella oli esillä malleja, joita sai myös kuvata ja kopioida itselleen halutessaan!

 

 


Askartelupuolen tarvikkeistoa. Tässä näkyvillä murto-osa...

 

 

Jonkin verran lankoja, vetoketjuja ja pakkakankaita.

 

 


Valmiiksi kutistetut puuvillat odottavat tilkkutöiden tekijää. Olisi tuolta muuhunkin hommaan saanut kankaita ostaa... :D

 

 

Päästyämme pihalle kuvasin vielä kaunista miljöötä pikkuisen.

 

 

Miten upea lautanen ja kauniit kivet!

 

 


Kauniisti somistettu vanha kaivo. Taustalla näkyy ilmeisesti joko Susannan tai sitten meitä palvelleen naisen koti. Ihana työmatka!

 

Ostin tuolta siis sellaisen keijun synttärilahjaksi, samoin sen tatin (jonka annoin Miehelleni synttärilahjaksi hieman myöhässä) sekä vauvalahjaksi koostin sydämen mallisen keraamisen lautasen, ruusun tuoksuisen vaaleanpunaisen kynttilän ja vaaleansinisiä tuttiservettejä. Omaan kotiin ostin kaksi palaa tekoturkista tms pehmoeläimiä varten, niille turvasilmiä ja neniä sekä pyöreää nahkanauhaa helmipujotteluihin muksuille. Ja Koirafanille karkkipäiväksi karkkia (olin mennyt syömään hänen hedelmäkarkkinsa).

Voin kerta kaikkiaan lämpimästi suositella paikkaa, sieltä luulisi löytyvän lahja kuin lahja.. ja ihania somisteita ja tarve-esineitä omaan kotiin. Omistajat myös ompelevat kankaista tuotteita, kuten tyynynpäällisiä ja servettejä tai pöytäliinoja. Iih, sinne taas joulun alla...