Eilen oli Koirafanillamme ja kaikilla 0-6 luokkalaisilla koulupäivä kolmesta noin kahdeksaan illalla. Aiheena oli liikenneturvallisuus ja tapahtuma oli kyllä hienosti toteutettu. Paikalla oli armeija, poliisi, palokunta, sairaankuljetus, rahtarit, linja-autofrma jne.... Tapahtumassa jaettiin kaikille lapsille turvaliivit, jotka olivat lahjoittaneet eräs kunnan pankeista yhdessä hieronta- ja fysioterapiayrityksen kanssa.

Tapahtumaan oli kutsuttu siis kaikki koululaiset perheineen ja kyläläiset sekä entiset koululaiset. Alkuun kokoonnuttiin koulun liikuntasalissa, jonka jälkeen siirryttiin ulos katsomaan pelastusnäytöstä. Koulun pihassa oli leikisti tapahtunut kahden auton kolari, ja näytöksessä käytiin kaikki pelastuvaiheet läpi hätäpuhelua myöten. Toiseen autoon oli jäänyt loukkuun kuljettaja, joka oli myös tajuton. Palokunta kuori auton katon pois saadakseen "vahingoittuneen" ihmisen ulos sieltä. Ambulanssinkuljettaja ja toinen ensihoitaja olivat myös paikalla suojaamassa "uhria". Poliisi oli paikalla turvaamassa liikennettä. Täytyy myöntää, että vaikutuksen teki tämä näytös ja lapsille se oli varmaan vielä hätkähdyttävämpi. Pelastuksen jälkeen (uhri myös muistettiin elvyttää, eli hän nousi sitten ylös ja näytti siten lapsille vain näytelleensä) koululaiset kulkivat rastilta toiselle ja eskarilaiset vanhempiensa kanssa. Koirafani kysyi muutamaan kertaan, että näyttelihän se onnettomuudessa autoon jäänyt tyttö..

Lapsille opettajineen oli ruokailu ja muille vanhempainyhdistyksen kahvio. Nam. Paras anti illassa oli kuitenkin lähinnä lapsille järjestetty linja-autoajelu, jonka tarkoitus oli konkreettisesti tuoda esiin heijastinten tarpeellisuus. Bussit lähtivät ajamaan vasta klo 19 ja risat, joten hämärä oli laskeutunut ja pimeä saapui ajomatkalla. Ei sitä tajuakaan, miten huonosti esim yksittäinen heijastin näkyy verrattuna heijastinliiviin tai miten täysin heijastimitta kulkeva on aivan näkymätön ennen kuin on liian myöhäistä. Ajoimme nimittäin bussilla mustan nuken päälle. :O Onneksi se oli nukke!

Hyvä opetus oli myös auton hätävilkkujen käytöstä: ei kannata pitää mitään muita valoja päällä niiden kanssa -siis olettaen että auto on jättänyt tien päälle ja muita autoja tarvitsee varoittaa sen sijainnista. "Näimme" myös valottoman polkupyörän, pimeän bussin odottajan ja muita hyvin konkreettisia asioita.

Hieno päivä ja harmi niille, jotka eivät olleet paikalla.