Viimeisellä kansalaisopiston ompelyn työpaja -ryhmän kokoontumisella ompelin Koirafanin Otso-vauvalle hatun sekä Herätyskellolle verkkahousut (näitä taisin ommella kahdella eri kerralla tuolla ja vielä kotonakin, sillä minun piti ostaa sopivaa kuminauhaa).

Tässä Otso ja uusi hattu (tuli muuten tosi nafti):

 

Päällä fleece, vuorena trikoota noin puoliväliin hattua.

 

Ohje kirjasta Anne Gaaserund: Nuken omat vaatteet.

 

Herätyskello valitsi itse sinisestä ja punaisesta verkkarikankaasta punaisen, ja siitä syntyi tämmöiset pöksyt:

 

Herätyskello on opetellut poseeraamaan! :)

 

'

Siskolla jalassaan tarjoustalon verkkarit, ihan uudet nekin. :)

 

Ota näistä sitten normikuvia. :)

 

Tein jälleen takakappaleen puolelle merkin. Tuohan tulee hieman purkautumaan pesuissa, mutta osoittaa kuitenkin, kumpi puoli tulee taakse, eikä tartte olla äitin kääntämässä housuja oikein päin. Poikahan pukee itse.

 

Pakko mainita täällä uudesta virstanpylväästä, joka saavutettiin Herätyskellon osalta ehkä viikko sitten. Hän alkoi viimein tekemään sen isommankin tarpeen pottaan, joten päivävaipoista ollaan nyt luovuttu kokonaan! Mietin jo, milloin uskaltaisin kokeilla yövaipastakin luopumista, sillä ainakin päiväuniltaan poika heräsi sairaanakin pissille, eli tunnistaa hätänsä hyvin. Vaippa on kyllä aamuisin märkä, mutta poika on aina ollut sellainen, että jos vaippa on jalassa, sinne tehdään tarpeet. Pottahommaan kannusti "pottapolku", joka on itse asiassa pottarata. Paperiin piirretty junarata, jonka varrella on numeroituja "asemia", kahdessa ensimmäisessä niitä oli 5. Näihin asema-kohtiin sai sitten onnistuneen pottailun jälkeen tarran ja kun eka paperi oli täynnä, poika sai Jori-kirjan Tuomas Veturi -sarjasta. Toinenkin on jo täynnä, palkkioksi poika leikki leluosastolla aika kauan vetureilla. Kolmannessa on jo enemmän asemia ja siitä saanee palkinnoksi uuden veturin. Sitten varmaan palkkioksi riittäkin tarran laittaminen asemalle. :)