Herätyskello täytti 3 vuotta nyt pääsiäisen pyhinä. Vanhempani ajoivat meille kahdeksi yöksi (onneksi on pitkä viikonloppu), mutta ovat nyt jo kotimatkalla. Varsinaiset synttärijuhlat pitikin perua sairastumisen vuoksi, Kuopus on ollut kuumeessa perjantaista! Sunnuntaina näytti jo paremmalta, mutta illaksi lämpö kohosi taas kuumeen puolelle. Lisäksi lauantain aikana vartalolle alkoi kohota näppylää, sellaista pientä, ensin ajattelimme, että se on kuumeen aiheuttamaan ihottumaa. Mutta sitten sunnuntaina poskille kohosivat punaiset jäljet, ja sairaslapsi-sivua lukiessani tulkkasin kyseessä olevan parvorokon. Varma en tietenkään ole, mutta kipuilu, kuume, ihottuma ja huonovointisuuskin tuntuisivat osuvan kyseisen rokon piiriin. Lisäksi pojalla on kova yskä. Menemme tänään käymään terveyskeskuksen päivystyksessä, sillä luultavasti pojan pitää jäädä kotiin toipumaan vielä tiistaina ja minä tarvitsen lääkärintodistuksen töihin, jos haluan olla poissa..

Kurja, kun pieni sairastaa, eikä oikein parane hyvistä hoidoista huolimatta. Kyllä hän nyt jaksaa jo vähän leikkiäkin, muttei silti ole kunnossa.

 

Tässä kuva kuumeisesta lapsesta lauantailta. Kännykällä otettu eikä yhtään muokattu.. Punaiset silmät tuntuvat korostavan kipeän lapsen kuvaa.

Palaillaan asiaan, kunhan ollaan käyty lääkärissä. Yksi päivystävä lääkäri koko terveyskeskuksessa, jippii, tuleekohan mahti reissu?!