Mietiskelin tässä, että miten saisin mukavan aasinsillan aiheeseen ja muutenkin kivasti kirjoitettua. On ollut ja on vieläkin vähän sellainen sujuvan tekstin "plokki" jossain pääkopassa ja sanat eivät oikein asetu millään sujuvalla tavalla peräkkäin. Joten eipä kai sitä sitten voi muuten ilmaista kuin suoraan.

Meidän perheemme muuttaa kevään päätteeksi, Mies jo hieman etuajassa toukokuun alusta alkaen Etelä-Suomeen.

 

 

(Muutto Suomesta USA:han, välimuutto oikeastaan)


Mieshän on hakenut pysyvämpiä töitä jo pitemmän aikaa (vaikka onhan nuo väliaikaisetkin jatkuneet tässä koko ajan aina sopimusta uusien...) ja nyt sitten tärppäsi. Tuleva työpaikka on Viikissä ja nyt on sitten mietitty sitä minne muuttaisimme. Ihan työmaan äärelle ei ole edes mahdollista (emmekä kai ihan haluaisikaan?) taloudellisesti, ainakaan niin kauan kuin minä olen kotona. Olemme siis katselleet pienempiä kaupunkeja/kuntia pääradan varrelta tai muuten hyvien kulkuyhteyksien varrelta. Mutta kun ei ole kokemusta siitä, että mikä tuolla alueella sitten on hyvä kulkuhteys. Ja mikä asuinalue on suositeltava ja mikä ehkä vältettävä pienten lasten kanssa? Missä on hyvät koulut ja päiväkodit (jos minäkin jossain vaiheessa ajattelen mennä töihin tai vaikka opiskelemaan)?

Onko Järvenpää vielä järkevän matkan päässä? Kauan menisi julkisilla Viikkiin asti? Jaksaako sitä jatkuvasti? Tuleeko sittenkin taas halu muuttaa? Meillä näitä muuttoja on ollut jo ihan riesaksi asti, joten voi olla, ettei ihan heti sinne päästyämme haluta taas pakata kamojamme.

 

(Muutto USA:sta Suomeen)

 

Mies koettaa vuokrata kuukaudeksi...kahdeksi asunnon itselleen, mutta me muut tulisimme sitten vaikka kesäkuussa siihen omaan, missä se sitten lieneekään. Alkaisi olla jo aika tehdä päätöksiä, että voisi katsastella RT-asunto tarjontaa sillä silmällä.

 

Käsityöt etenevät: neulon villahousuja (taas:) sille pienelle tulokkaalle, äitini ystävän tyttären vauvalle. Ompelin Koirafanille tämäniltaisille kauhusynttärikutsuille valkoisen kypärämyssyn ja trikoohousut, tarkoituksena pukeutua muumioksi. Paidaksi hän kuitenkin halusi sellaisen luurankopaidan, joka on musta. Ajateltiin, että kääre on sitten vissiin vähän purkautunut. Olisin tehnyt valkoisen paidankin, muttei neiti halunnut. :O Jotain muutakin kovasti ompelin tuolla "varastossa", mutta muuta valmista ei ole vielä syntynyt. Selasin kuumeisesti Käsityölehtiä etsiessäni perustrikoopaidan kaavaa Koirafanille (ennen kuin selvisi, ettei sitä tarvitse) ja TAAS sain sen tuhat ideaa! Minullahan on farkkukangasta, siitä voisi tyttärelle tehdä hameen tai kaksi. Ja kivoja hattuja on ja takki ja laukku ja... voi voi! Kai tämä on parantumaton tauti?

Ja lopuksi, olisiko kellään mukavia ideoita pääsiäisaskarteluiksi 2-vuotiaalle pojalle ja eskarilaiselle tytölle. Siis jotain, mitä voitais tehdä yhdessä? Tai jos hyvä sauma käy, niin sitten erikseen...