Viime kerralla Ompelun työpajassa sain lähes valmiiksi sitä edellisellä kerralla aloittamani laukun (SK 8/2006). Kotiin jäi pohjavahvikkeen leikkaus, vuorin kiinnitys kuosikankaaseen ja muut viimeistelyt kuten napinläpi ja nappi. Ohjeessa käytettiin magneettia, mutten halunnut sellaista omaani. Kokemukseni magneettiukollisista laukuista ovat lähinnä hankalia. Pohjavahvikkeen tein nyt kolminkertaisesta kartongista eli kassi on sitten pestävä käsin vuoria kastelematta.. Tai sitten avaan vuorin sivusauman ja poistan vahvikkeen pesun ajaksi.

Kankaan laukkuun sain ystävältäni, joka taas oli saanut sen sisustusliikkeestä. Se on siis sellainen mallipala, mutta riittävän iso tähän kassiin. Sitä jäikin, joten saattaa olla, että siitä tulee pienempikin kassi. Koska kyseessä oli mallipala, oli siinä tarralla koodinumero. Kun pyörittelin kangasta aikani, että sain kaavat asettumaan, tuli kyseinen tarra tietenkin mukaan laukkuun. Siihen mietin vielä ratkaisua, olisiko se sitten roseetekniikalla tehty kukka tai laukkukankaasta leikattu "kukka", jonka liimaisin paikalleen. Mutta tässä siis kuvat ennen tarraprobleeman ratkaisua:

 

Laukku takaa.

Laukku edestä.

 

Lähikuva napista ja tarrasta. Heh.

 

Vuorin ja kuosikankaan sivusaumat eivät aivan menneetkään kohdalleen, kangas oli ommellessa päässyt liikkumaan hieman. Mutta ekaksi tällaiseksi laukuksi mielestäni työn jälki on ihan kohtalaista. Seuraavaan laukkuun voisin lisätä kännykälle oman taskun vuorikankaaseen ja vaikka jonkun vetoketjutaskunkin pikkutavaralle. Vuorikangas oli omista varastoistani lakanakangasta, jonka olen ostanut joskus varmaan Koirafania varten, mutta josta en ole ehtinyt mitään ompelemaan..