Kävin kaksi ja puoli viikkoa sitten Petikon Eurokankaassa Siskoni kanssa ja sieltä lähti pieni kasa kankaita matkaan. Etsin sekä puuvilla- että trikookankaita työvaatteisiin, mutta vain ensin mainittuja löytyi mielekkäissä kuoseissa. Kyseinen Eurokangas muuttaa tiloista pois (Varistoon eli kehätien yli), joten kaikki kankaat olivat alennusmyynnissä. Nämä neljä kuvassa jo pestyä ja silitettyä kangasta lähti matkaan.

 

Kahdesta tulee tunika ja kahdesta A-linjainen työpaita.

 

Vaikka kysyin myyjältä soveltuvatko kaikki nämä kankaat vaatteisiin ja hänen vastattuaan kyllä ne sopivat, haalistui tuo valkopohjainen heti kutistuspesussa hieman! Harmillista, sillä se nousi heti lasten suosikiksi ja kuten mainittua, olen töissä lastenhoitajana...

 

Haalistumista ei tosin tästä kuvasta näe (ainakaan kovin hyvin), mutta näkeepä eri marjat ja hedelmät.

 

Kankaiden piti odottaa puolitoista viikkoa, ennen kuin kaksi niistä pääsi "leikkuupöydälle" ompelun työpajassa. Löysin pitkän etsimisen jälkeen kaavat, jolla olin tehnyt sen edellisen tunikan. Kaava siis Suuresta Käsitölehdestä 8/2007. Lisättiin saumavaroihin reilusti ekstraa, että joustamaton vaate olisi sitten mukava esim. poolopaidan päällä. Ja onhan se. Ensimmäisen sain valmiiksi viime viikonloppuna, vaikka ihan ongelmitta ei tämäkään ompelu sujunut.

 

Tässä tunika henkarilla. Kuvasta ei taida ihan erottaa sitä "mutkaa" matkassa.

 

Tuon ekstrasaumavaralisäyksen vuoksi kyselin opettajalta tarvitseeko noita alavaroja siirtää taitteelta kauemmaksi (eli saumavaraa sinnekin) ja ilmeisesti opettaja ei ollut kovin keskittynyt, koska sanoi, että ei sinne tarvitse vain sivuihin. Nooh, koska takakappale on muotoiltu eli sitä ei leikata taitteelta, olisi tietenkin takakappaleen alavaraan tarvinnut sen lisäsaumavaran... Kotosalla tämän havaitsin luonnollisesti vasta siinä vaiheessa kun olin nuppineulojen kanssa kiinnittämässä alavaraa takakappaleeseen. Eikun sitten leikkaamaan keskeltä halki ja lisäämään se ekstrapalanen, johon tietenkin piti vielä silittää tukikangaskin. Mutta ihan hyvä siitä tuli, eihän tuota lisäosaa näe vaatteen ollessa käytössä.

 

Ja vaate päällä. Huomaa jo rypistynyt kangas, vaikka silitinkin sen välissä -onneksi sileydellä ei ole lapsille merkitystä!

 

Tykkään ja tämä on ollut jo töissäkin päällä. Nyt olen ihanalla parin päivän talvilomalla! Kyllä tekee kutaa, kuten isäni sanoisi. Toinen on jo koneen päällä, vaiheessa alavarojen kiinniompelu. Sittenhän puuttuu enää olkasaumat ja helman päärmäys. Arvaatteko mikä toinen noista kankaista muuntuu tunikaksi?