Kokeillaas nyt uusiksi kirjoitusta, joka pari viikkoa sitten katosi taivaan tuuliin, kun sen talletin. Eli 24.4. tein kevätretken kansalaisopiston ompeluryhmien kera Helsinkiin ja Espooseen. Kohteina olivat Lankamaailma Nordia, Virkki käsityömuseo, Kierrätystehdas-tapahtuma Kaapelitehtaalla ja Gallen-Kallela museon Arjen voima -näyttely ja vielä tässä järjestyksessä.

 

Nordia tarjosi meidän porukallemme 20%:n alennuksen (alentamattomista) neulonta- ja virkkauslangoista ja sen hyödynsinkin.. Tässä satoa:

 

 

Iso kasa uusia puikkoja ja pari virkkuukoukkua sekä vielä isompi kasa uusia lankoja: pääosin puuvillaa ja bambupuuvillaa, mutta parit sukkalangatkin ostin (vasen reuna) ja nuo isot kerät villa-akryylisekoitetta kassia varten.

Meillä oli 45 min aikaa valita  ostoksemme ja minulla ainakin olisi mennyt kauemminkin. En ollut ennen käynyt siellä, joten paikkaan tutustuminenkin vei oman aikansa. Bambupuuvillalangoista olen jo 4 kerää (osin) käyttänyt Herätyskellon pöllöpaitaan.

 

Herkkuvärejä..

 

 

Lapsille paitaa ehkä?

 

Sukkalankoja ja toinen maija meni Tyttären niskaneliöön.

 

Kassilangat.

 

Ilmaiset sukkalangat ja kerä bambulankaa (tuota limen väristä löytyi yksi kerä kotoa)

 

Puikot ja koukut.

 

Virkki käsityömuseossa oli Evakkotekstiilit-näyttely meneillään. Kauniita töitä, mutta meitä oli niin iso porukka, että emme kunnolla sopineet tiloihin ja niinpä tekstiilien lähempi tarkastelu jäi ainakin minulta tekemättä. Karjalantalon alakerrassa nautimme herkullisen lounaan seisovasta pöydästä!

Kaapelitehtaan kierrätystapahtuma oli vertaansa vailla! Ammensin hyviä ideoita roppakaupalla ja olisin voinut ostaa niin paljon kaikkea, mutten ostanut. Rahat menivät Nordiaan.. Mutta saanpahan sillä rahalla tehdyksi jotain, mihin kierrätystehdas antoi ideoita.

Gallen-Kallelan museo oli myös uusi tuttavuus. Upea paikka, hieno talo ja mieleenpainuvia töitä. Tuohon Arjen voima -näyttelyyn olivat 10 nykytaiteen naisedustajaa tehneet Akselin ja vaimonsa Meerin innoittamia töitä, joista osa painui hyvinkin syvälle mieleeni. Suosittelen käymään.

Lähdimme Nurmijärveltä yhdeksän maissa ja olin kotona jo ennen viittä. Aika tiivis paketti päivä oli, juuri sopiva! Kannatti lähteä. Ja Nordiaan pitää päästä toistekin. Muttei ihan vielä. Ehkä syksyllä sitten..