Selailin Suuren Käsityölehden vuosikertoja ja silmiini sattui lehden 10/2004 huovutetut asusteet eli laukku, pipo ja kännykkäpussi. Ohjeen mukaista lankaa minulta ei tietenkään löytynyt, mutta ajattelin kokeilla Novitan uusinta  (?) lankaa eli Puroa tähän, värisävy Kanerva. Ja muutenkin sävelsin sit omasta päästäni koko tekeleen, mitä nyt idean poimin lehdestä.

Loin silmukoita 25 ja neuloin 68-70 kerrosta aina oikein neulosta 5.5 mm:n puikoilla. Poimin aloitusreunasta 25 s ja neuloin kolmen puikon päättelyllä pussukan sivun kiinni. Pohjan ompelin tavallisesti kiinni. Ylhäältä pussukan suusta poimin 16 s läppää varten ja neuloin noin 20 kerrosta aina oikein. Lopuksi virkkasin läppään 4mm:n virkkuukoukulla lenkin nappikiinnitystä varten ja "kylkiin" kaksinkertaisella langalla nyörin, johon virkkasin vielä kerroksen kiinteitä silmukoita.

 


Pussi valmiina edestä. Odottaa pesuun pääsyä.

 

Pussi takaa.

 

Mitat ennen pesua: pussiosan leveys 10 cm ja korkeus 14 cm. Läppä 5.5 * 9 cm, nyöri n. 76 cm. Pesukoneessa käytin ns. tekokuitupesua, 40 astetta, linkous 1000 krs/min ja pesuohjelma 1 h 29 min.

 

Pussi pesun jälkeen ja nappi ommeltuna

 

Lähempää.

 

Ja takaa.

Kuivasin pussukan siten, että sen sisällä oli vessapaperirullan hylsy. Tytön luuri sopii tuonne mainiosti.

Pussukan mitat pesun jälkeen: pussiosan leveys 7.5 cm ja korkeus 10.5 cm. Läppä 4 * 6.5 cm, nyöri n. 70 cm. Mitat sekä ennen että jälkeen ovat suunnilleen mittoja, mutta eipä kai tässä niin tarkka tarvitse ollakaan, kun pääasia on, että puhelin sopii sisälle. :) Ja seuraavia projekteja varten voi miettiä kutistuvuuden valmiiksi tämän kokeen pohjalta.

Kuvien epätarkkuus johtuu kameran salaman rikkoontumisesta kesken syysloman (vko 43), jolloin myös neuloin pussukan. Lopullisesti se valmistui kotona heti seuraavan viikon alussa. Kuvat siis otettu käsivaralta ilman salamaa... Tuo kameran korjaus onkin sitten toinen juttu. Kallista ja mietityttää, onko järkevää. Korjaus maksaa melkein sen verran kuin maksoin kamerastani uutena! Tämä tietenkin puhelimessa kuultu arvio, joten sehän voi olla enemmän tai vähemmän.