Huhtikuussa ostin itselleni Lankamaailma Nordiasta uutta tuttavuutta, Järbo Garnin Mellanraggi sukkalankaa kahdessa värissä. Korkkasin ensin sinisen mielessä sukat itselleni. Kahdesta eri lähteestä olin bongannut kahden silmukan palmikon (toinen joku kirja ja toinen uusin Ullaneule), joten ajattelin kokeilla sukanvarteeni sellaista. Jatkoin palmikoita jalkapöydän yli, sillä ne näyttivät niin kivoilta. Olisin tietenkin voinut laskea ja suunnitella palmikoiden kohdan, mutta koska tunteella mentiin, niin nehän tulivat enemmän oikeaan laitaan.. Tasapainotin ja tein toiseen sukkaan ne vasempaan laitaan. Tykkäsin langasta ja väristä. Kokeilin myös ensimmäistä kertaa tiimalasikavennusta kantapäähän ja täytyy myöntää, että en onnistunut kovin hyvin! Ensimmäiset (kantapäästä kauimmaiset) silmukat jäivät ihan liian löysiksi, vaikka kuinka kiristelin. En millään onnistunut saamaan sitä samannäköiseksi kuin Ullaneuleen ohjeessa...

Kantapäähän jäi erityisesti toiselle puolelle siten isot aukot, mutta koska kantapäät olivat ekat tällä tekniikalla ja sukat tulivat minulle, ei se haittaa. Pitää vaan miettiä, mikä olisi toinen vaihtoehtoinen tekniikka, mikä ei rei'itä.... :)

 

Tässä kuvat, jotka otettu tietenkin ennen kuin kostuttelin sukkia mitenkään:

 

Sukkapari, kantapää kavennusten nätimmältä puolelta.

 

Koivessani.

 

Koetin kuvata palmikkoa läheltä..

 

Lanka Järbo Garn Mellanraggi

Puikot 3 mm bambuiset

Kulutus 67 g

Mukavan ohuet sukat tulivat. Ja sellaiset lyhyempivartiset, kotisukiksi sopivat. Kantapääongelmaan voisin koettaa pykälää pienempiä puikkoja. Muita vinkkejä vastaanotetaan mielellään.