Tällä ohjeella tein hahtuvahousut, mutta silmukat omasta päästä sompaillen ja pöpien senttimääriä soveltaen.

Silmukoita 65, puikot nro 5 (60 cm:n pyöröt, vaikka tasona neuloinkin) ja lankana jokin tuntematon hahtuva. On sellaista pyöreää. Neuloin kahdella säikeellä. Lahjetta (puolikasta) neuloin 24 krs, päättelin 27 s, neuloin haaran ohjeen mukaan, lisäsin taas 27 s, neuloin 48 krs lahjetta, päättelin taas 27 s ja uusi haara samalla lailla, taas lisäys ja ensimmäisen lahkeen toinen puoli sitten eli 24 krs.

Yhdistämiseen käytin 7veljestä, kun hahtuva vie hermot. Ommellessa housuja kasaan, muistin miksi tykkään pöpämallista enemmän. Langanpäiden päättelyn jälkeen housut ovat valmiit, ei saumoja ommeltaviksi! Nämä punnasin yhdistämisen jälkeen eli 7veikka mukana painossa 78g.

Tässä ^ vielä lähikuva haarakiilasta. Sen verran paksua tuo hahtuva oli 2-kertaisena, että kääntökohtaan jää "nyppy". Tasaantunee käytössä.

Mitat vielä (pesun ja lanoliinituksen jälkeen hiukan kosteina): vyötärö-lahkeensuu ~40 cm, vyötärö-haara ~22,5 cm ja lahje ~17 cm (vai 17.5 cm? niin saadaan sentit täsmäämään...). Tänään menemme käymään tuolla vauvapaikassa ja vien hahtuvat mukanani. JOS saan luvan, laitan sitten kuvan housujen saajastakin tänne. :)