Tällä kertaa tein jotain isälleni. Ei ne ole aikuisten vaippahousut, vaikka isäni 70 vuotta jo onkin... vaan sellaiset huovutetut tumput, Ullassa oli ohje.

Kaksi kertaa pyöräytin koneessa. Ekassa 40 astetta, 800 kierrosta (hienopesu) ja ulos tulivat:

 

 

Eikun takas koneeseen, edelleen 40 astetta, mutta nyt 1000 kierrosta (tekokuitujen pesuohjelma) ja tuloksena nämä:

 

 

Koko oli miesten L, siis suurin. Puikot 5 mm sukkapuikot, eikä 4 mm kuten ohjeessa. Hahtuvana sekalaisia, tai no kahta hahtuvaa, tuo vaaleansininen on esiintynyt aiemmin Herätyskellon pöpissä ja valmistaja tuntematon. On muuten karkeaa neulottaessa! Ruskea ja valkoinen on ostettu vankilasta, Pelson lampaitten hahtuvaa ne. Miula olikin aluksi 56 s, mutta vaihdettuani värin, lisäsin s/puikko, eli sitten minulla oli tuo 60 s.

Mitään "ennen pesuja" -kuvaa en muistanut, olen niin univajeinen ja töttöröö (Herätyskello toimii jo ennen viittä, on toiminut tosi kauan... Krooh)! Muutenkin alan unohtaa asioita... Ja punnatakaan en muistanut. Noh, kunhan kuivavat niin vaa'alle sit. Jos en jo unohda ja toimita niitä isälleni.

MUOKS 24.3.09 (kuva ja tekstiä):

 

Tässä kuivana 154 g hahtuvaa. Vaa'an mukaan lapaset ovat eripainoiset, mutteivät merkittävästi. Lapasella pituutta 33 cm ja leveyttä peukun tienoilla 14.5 cm (tämä siis ei ole ympärysmitta). Isäni oli tyytyväinen uusiin pehmeisiin ja lämpimiin lapasiinsa.