Sain jo joku aika sitten valmiiksi jotain itsellenikin. Kirjasta Hetaleita poropeukaloille nappasin kivan ja helpon ohjeen niskaneliölle.

Käytin neljää eriväristä 7veljestä-lankaa ja ohjeesta poiketen muutaman aina oikein -rivin jälkeen neuloinkin helmineuletta ja toisessa päässä n. 5 cm joustinneuletta. Silmukoita loin 110 ja puikot olivat 4 mm. Lankaa kului 205 g.

Käytön jälkeen kuvattuna.. :)

 

Niskaneliö kutakuinkin siinä asennossa, jossa se on päällä.

 

Itse kuvattuna.

 

Tyttären näkemys.

Niskaneliö on juuri sellainen kuin nimi kertookin. Omani on noin 50,5 cm*50,5 cm. Sivuilta ommellaan yhteen noin 10 cm:n pätkä, omassani olisi kannattanut ommella pikkuisen lyhyempi pätkä. Jos teen vielä toisen, teen sen 120 s:lla, että se on hieman väljempi. Ei tämäkään purista! Ja on juuri sopiva näille keleille, kun täyspitkä liivi tai villapaita on liikaa, mutta jotain lämmikettä kaipaisi vielä hartiaseudulle. Lisäksi lähes kroonisista niskahartiaseudun jumituksista kärsivänä tämä on oiva apu. Käytössä se on ollut valmistuttuaan päivittäin.

Korun sain työnantajaltani, se sopii täydellisesti niskaneliön väreihin ja sekin on ollut käytössäni jatkuvasti.  Korvakoruihin täytyy vaihdattaa koukut ennen kuin otan ne käyttööni.