Tammikuussa bloggasin kirjoista, joita olin itselleni "kerännyt". Vaikeata oli valita, minkä mallin ja mistä kirjasta otan ensimmäiseksi käsittelyyn, mutta viimein nappasin Cookie A:n kirjan Suloisimmat Sukat. Olin kahden mallin vaiheilla, kunnes sain valittua lankaani nimeltään sopivan mallin Sunshine (s. 69). Lankana minulla oli Fabelin superwash väri 153. Langan kanssa minulla kävikin hieman huono tuuri, sillä neulottuani ensimmäistä sukkaa suunnilleen varren verran, alkoi kerästä paljastua kierteetöntä lankaa useita kierroksia. Tämä paljastui helmikuussa...

 

Kuvausajankohta vaikutti kuvien laatuun. Parhaiten kierteettömyys näkynee kerän vasemmalla puolella, ylhäällä valkoisen langan kohdalla.

 

Toinen heikohko kuva.

 

Eipä tainnut tämäkään asiaa paljoa valaista.

 

Otin sitten s-postilla yhteyttä langan minulle myyneeseen firmaan ja palvelu oli aivan loistavaa. He pyysivät tarkastamaan toisenkin kerän ja mikäli virhe on vain toisessa eli ensimmäisessä kerässä, postittavat he minulle korvaavan kerän veloituksetta. Tarkastin toisen kerän ja se oli virheetön, joten pian postissa tuli uusi kerä ihanaa oranssia lankaa!

Selvennykseksi vielä tähän; mikäli toinenkin kerä olisi ollut osittain kierteetön, olisivat he silti postittaneet minulle uuden kerän, mutta sitten seuraavalla käynnillä kyseisessä liikkeessä olisi minun tullut viedä kerät heille. Olisivat varmaan lähettäneet ne edelleen Fabelille tutkittaviksi. Onneksi tähän ei tarvinnut mennä, meiltä tuonne kauppaan on muutamia satoja kilometrejä..

Mutta sain samaa värierää olevan kerän ja sain neulottua molemmat sukat valmiiksi -toinen pari valmistui tänään! Nämä ovat olleet hieman heikolla neulonnalla, koska ne ovat minulle... Muut projektit (kuten opettajan lahja, kesämyssyt, tiskikukat jne) ovat ajaneet ohi. Niin ja olihan tuossa ohjeen ymmärtämisessäkin ongelmansa. Kiitosta ei tämän kirjan suomentaja minulta saa.. Jokunen virhekin kirjassa oli (löysin silmukkamäärävirheen), liekö suomentajan, sitä en tiedä. Onneksi kanssaneuloja ohjeisti minua alkuperäisen tekstin kanssa!


Viimein esittelyssä Sunshine-nimiset sukat Fabelista:

 

Puikoilta päättelyn jälkeen. Ovat käyneet jalassa kyllä. ;)

 

Sukissa värit menevät päinvastoin. Johtuu vain siitä, että ne (värit) ovat olleet kerillä päinvastoin! Molemmat sukat neuloin siis kerän päältä.

 

Jalassa.

 

Läheltä.

 

Kauempaa.. Varren palmikot ja pitsit ovat kauniit, tässä tosin pitsi ei näy.. Ainakaan kovin hyvin.

 

Kantapäät ovat ihan "perinteiset".

 

Istuu kivasti.

 

Tässä näkyy reiät, kun tarkkaan katsoo.

 

Mutta tässä kuvassa vielä paremmin. :)

 

Lanka: Fabel.

Puikot: Prymin sukkapuikot 2½ mm.

Kulutus: 74 g.

Muuta: kärjet viimeistelin silmukoimalla. Käspaikan ohjeessa sanotaan, että se on vaativa menetelmä. Ei niistä kovin kauniit tulleetkaan, mutta nyt sekin tekniikka on kokeiltu. Ehkä neulon ne ensi kerralla (kolmen puikon päättelyllä). Jos teen toiset. Ne voisi tehdä yksivärisestä tai semisolidista langasta, kyllähän tuo kuvioitu lanka syö osan mallin kauneudesta. Nyt just ei ole käyttökelit, mutta eiköhän niitäkin taas tule.