Aloitin Siskolleni joululahjaksi siistit sukat (hän oli joskus nähnyt hankkimani Villit silmukat -sukkakirjan ja valitsi muutaman suosikkimallin) , mutta koska ne ovat kirjoneuletta, jota en olekaan neulonut aikoihin, tulin järkiini ja jätin ne suosiolla kesken. Eräällä lounaalla pikaruokapaikassa lueskelin kotivinkkiä (18/2011) ja  löysin siitä tupsupipokilpailun voittajat. Tykästyin kohoneulepipon malliin ja minulla kun sattuikin olemaan mustaa isoveljeä, tein Siskolleni sellaisen pipon. Tosin ilman tupsua ja virkattua kukkaa.. Lankaa kului 75 g ja käytin ohjeesta poiketen 6 mm:n puikkoja.

 

Pipo päässäni.

 

Yritys kuvata neulepintaa.

 

Siskoltani tuli jo kiitos piposta. :) Yllätän hänet sitten joskus myöhemmin niillä sukilla..

Kaulassani on jo keväällä (maaliskuussa muistaakseni!) neulomani baktushuivi, jonka päihin sain vasta nyt neulahuovutusinnostuksen alettua kiinnitettyä nuo sydämet, jotka jo keväällä suunnittelin laittavani siihen -toteutus vain hieman viipyi..

Alla pari kuvaa piposta ja huivista...

 

 

 

Ja tässä pari kuvaa baktuksestani:

 

 

Käytin tähän Novitan 7veljestä raitaa, varmaan polka tms ja 4 mm:n pyöröpuikkoja (60 cm). Mitään kulutustietoja ei ole, mutta kerästä jäi jotain jäljellekin. Niin, voisihan tämän vielä punnita, tuskin helmet ja villasydämet paljon painoa lisäävät.

*kipaisee vaa'alle*

143 g total. Levennykset tein 63 silmukkaan saakka neuloen kerroksen toisen silmukan kaksi kertaa (eli edestä ja takaa). Seuraavalla kerroksella tuli tämä takaa neulottu silmukka neuloa takareunastaan oikein. Lisäykset ja kavennukset tehtiin joka 4. krs. Ohjeen nappasin ravelrystä Strikkeliseltä. Huivi on lämmin ja helposti kaulan ympärille mukautuva ja ennen kaikkea aikasta helppo neuloa, aivotonta suorastaan, kun on aina oikein.. Käytin kerrosmerkkiä helpottaakseni lisäysten ja kavennusten mukana pysymistä. Tekisi mieleni neuloa toinenkin..