On maaliskuun ensimmäinen päivä. Kuin sen kunniaksi jo eilen satoi vettä ja tänään lisää. Sekä räntää. Onpa loskaista! Äkkiä sää vaihtui keväisemmäksi. Voisin hyvin vielä viettää talvea... Mutta varmaan tuossa maaliskuun puolivälissä alan minäkin kaivata kevättä ja kesää.

Olimme talvilomalla Pohjois-Karjalassa. Matkustin lasten kanssa junalla edes takaisin ja matkat menivät mukavasti. Olin ihan yllättynyt, miten hyvin matka sujui Pendolinossakin, vaikka siinä ei ole lapsille leikkipaikkaa. Melkein mukavammin kuin menomatka IC-junassa.

 

Helsinki.

 

IC 5

 

Veturinkuljettaja!

 

Tuu-uuu tuut tuut!

 

Perinteiset liukumäet.

 

 

Mahtavat jääpuikkomuodostelmat taisivat olla Joutsenon nurkilla.

Ja kotimatkalla ne olivat tämmöiset.

 

Lomalla tein valmiiksi pari tiskirättiä. Toista en ole kuvannut ja toinen meni jo lahjaksikin. Olen tehnyt rätit Ullaneuleen Ananas-ohjeella, johon olen kovasti tykästynyt. Otin lahjarätistä kuvan puhelimen kameralla, joten laatu on sen mukainen (halpa puhelin).


11 g Novitan bambu(puuvilla)lankaa, 3.5 mm:n pyöröpuikot sekä liian pieni virkkuukoukku lenkkien virkkaamisessa.

 

Kostuttamatta ja venyttämättä suoraan puikoilta.

 

Ei edellisiä parempi kuva.

 

Nyt etsin kovasti ohjetta baskeriin tai Marionmyssyyn, mutta lehdistä/kirjoista, sillä printteri on edelleen poissa pelistä. Äidilläni on ihan pian synttärit ja vihjeeksi sain, et baskerimalliselle hatulle olisi käyttöä. Kaikkien takkien kanssa kun ei kuulemma pipo sovi. Tuumasta toimeen ja takas lehtien äärelle!