Tyttären synttärihulinat ovat vieneet ajatukseni ja aikani, etten ole tännekään ehtinyt kirjoitella. Koirafanihan oli kipeänä oikeana synttäripäivänä, mistä syystä juhlat piti siirtää. Ensin ajattelimme maanantaita, mutta koska sairaus siirtyi meihin kaikkiin (huom bloggaus flunssasta ja sitä myöten missatusta karonkasta), täytyi päivää harkita uudelleen. Synttärihulabaloot olivat sitten keskiviikkona 27.8. viikko oikean päivän jälkeen. Kävi hyvä tuuri, sillä tällä kertaa pääsivät nekin kutsutut, jotka eivät edellisviikon juhliin olisi päässeet.

Koska kyse oli keskellä viikkoa tapahtuvista juhlista, olin rajannut synttärit kestämään 2 tuntia. Se oli oikein sopiva aika, sillä vieraita oli 10 eli kaikkiaan talossa kirmasi 12 lasta. Ääntä riitti. Onneksi tarjoilutkin riittivät, vain hampurilaiskarkit loppuivat kesken. Lapset pelasivat lautapeliä, söivät ja joivat sekä pelasivat sisällä peiliä (kaikki eivät olleet varanneet ulkovaatteita). Yllättäen olikin aika lähettää lapsoset koteihinsa. Kaikilla oli hauska, enkä minäkään menettänyt hermojani.

Lahjojakin tuli: kaivattu koirien ensyklopedia, koira-aiheisia kyniä, kumeja, viivaimia, vihkoja, tarroja, mutta myös kissoja (tarroissa ja lehtiöissä) ja miusta ehkä hauskin lahja teatterilahjakortti! Parhaita olivat huolella itse askarellut syntymäpäiväkortit hellyttävine runoineen. Mukavia muistoja!

Tässä kuvia illasta (poistin kaikki, joissa esiintyy muita kuin omia lapsosia):


Kun ei äiti tajua itse antaa lapselle ruokaa, ottaa lapsi itse:
1878274.jpg

Se on vain se valinnanvaikeus:
1878277.jpg

Tämän päivän kakku oli tällainen:
1878281.jpg


Ennen juhlia käytin Koirafania neuvolassa. Täti nappasi tyttösen ihan itselleen ja mie sain käydä kuulemma vaikka kirjastossa. No, kävin kaupassa. Ihan vain pari unohtunutta asiaa ostamassa... Sain kuitenkin odotella vielä tovin lehtiä selaillen ennen kuin oven takana tuli valmista. Hyvin oli neiti hommista selvinnyt, eikä ihme, kun näissä testataan lukemisen valmiuksia ja Koirafani osaa sekä kirjoittaa että lukea. Yksi virhe oli tullut, neljän laatikon/neliön sijasta tyttö oli piirtänyt 5. Pituutta oli 109.5 cm ja painoa 17.7 kg, kasvanut on sitten viime käynnin. :) Niin ja näkö ja kuulo kunnossa myös. Ei siis muuta asiaa kuin tuo R:n puuttuminen (vasta helmikuussa operoitiin liian tiukka kielijänne, eli R:ää vasta opetellaan. Kirjaimen oppimista hidastavat puuttuvat etuhampaat..). Syyskuussa olisi aika käydä puheterapeutin arviossa, lähinnä leikkauksen onnistumista hän arvioi. Milloinhan sen ajan muistaisi varata?

Herätyskellomme kävi myös neuvolassa, maanantaina jo. Hänkin oli yllättävästi kasvanut (78cm, 8565g) ja sai kiittäviä arvosteluja tätiltä. Mainittakoon, että siirryimme vasta nyt uuteen neuvolaan, vaikka muutimme tänne jo toukokuun lopussa. Meidän entinen TH on vain niin ylivertaisen kiva. Nyt kun hän siirtyi muihin hommiin, siirryimme mekin muualle tarkastettaviksi.