Herätyskellon päiväkodilla vietettiin kevätjuhla jo männä torstaina. Ajatuksenani oli ommella ryhmän aikuisille kangaskassit, kun noita kivoja kankaitakin on vaikka kuinka. Mutta ihanainen Pfaffini oli erimieltä ja jatkoi farkkukorjausompelusten aikana aloittamaansa ylälangan vetoa alalangan puolelle. En vain jaksanut perehtyä ohjekirjaan ja jätin sen ajatuksen. Koska olin jättänyt ompelut viime tinkaan, en ehtinyt neuloakaan mitään. Äkkiä plan B! Onneksi pohdin asiaa naamakirjassa, sillä ystäväni kertoi heidän antaneen henkilökunnalle yhteisen herkkukorin, jonka keskellä oli kukka. Siitä sain ajatuksen, että teemme pojan kanssa jokaiselle oman amppelin (amppeliastioita minulla oli jo jemmassa noin 5 kpl). Kävimme yhdessä Kukkamökissä ja Herätyskello valitsi jokaiselle vuorollaan kukat ja/tai kasvit amppeliin. Ostin muutaman lobelian ekstraa, yhden uuden tuttavuuden eli tuoksupieluksen ja ahkeraliisoja pari kappaletta. Ja näin poika valitsi:
 


Opettajalle miljoonakello ja hopeaputous, todella näyttävä yhdistelmä!Todella kauniin värinen miljoonakello!Ja vielä kerran.
Tämmöinen hopeaputous minun on saatava itsellenikin!
Omahoitajalle 2 lobeliaa ja ahkeraliisa.
Tähän piti alun perin tulla samettikukka, mutta se oli liian korkea tähän amppeliin. Niinpä pojan luvalla vaihdoin sen lennossa ahkeraliisaan. Onneksi tuli niitä ekstroja ostettua..


Ja vielä kerran.


Ryhmän toiselle hoitajalle poika valitsi kauniin muratin ja lumihiutaleen.
Upea yhdistelmä tämäkin.Ja vielä toinen kuva tästäkin amppelista.

 
Niin ja pitihän se herkkukorikin toteuttaa! Varmaan ystäväni luettelemat jutut olivat jossain alitajunnassani, sillä niin samankaltainen tästä "korista" tuli sisällöltään.. Me emme vain ostaneet suklaata.
 


Tässä kaikki tuollaisessa kivassa "emalisankovadissa", jolle ehkä löytyy muutakin käyttöä päiväkodilla.
Ja tässä sisältö leviteltynä.

Halusin ostaa hieman erikoisempaa kahvia ja muistin siskoni kehuneen tätä Lilaa. Saa nähdä, onko hyvää. Ostin itsellenikin paketin, että saan maistaa menikö ihan metsään! Mukaan tein kukkakortin, jossa luki isolla kiitos ja että tämä on koko päiväkodin henkilökunnalle, siis laitosapulainen mukaan lukien! Kaikkihan he ovat siellä lapsia varten. Ja sitten ne loput kukat, mitä jäi kotiin.Toinen ahkeraliisa. Etualalla nauraa Äitini tekemä peikko. Siitä tulee aina hyvälle tuulelle.Samettikukka, jonka taustalla toinen äitini tekemä peikko.
Minulle jäi kaksi lobeliaa, joista toisen laitoin orvokkien keskelle ja toisen amppeliin tuoksupieluksen viereen.
Tuoksupielus on minulle uusi tuttavuus. Huumaava tuoksu siinä on ja nätit pienet kukat! Sopii hyvin violetin lobelian kaveriksi. Tänään istutin tähän vielä murattia, joka oli jouluasetelmassa ja kestänyt hengissä tähän saakka.


Vielä lähikuva.Tässä lobelia orvokkien "puristuksessa".Tästä näkee, miten paljon siitepölyä on! Kaikki kasvitkin ovat sen peitossa.

Lauantaina siivosin jälleen kerran parvekkeella. Ei siellä voi olla, ellei siivoa siitepölyjä joskus pois. Koko loppupäivän kutisin ja aivastelin. Siitepölyallergikolle, kuten minä, tämä kevät on vaikea. Onneksi lääkkeistä saa hieman helpotusta.

Niin ja itse juhla meni aivan upeasti! Menimme muuten polkupyörillä (minä ja lapset, Mies oli työmatkalla), yksi amppeli lasten istuimessa, yksi kumpaankin ohjaustangon puolikkaaseen ja herkkuastia repussa. Herätyskello esiintyi näytelmässä hiirenä ja toisessa numerossa traktorikuskina. Hän oli oikein reipas ja nautti esiintymisestä toisin kuin joulujuhlassa, jossa hän kieltäytyi osallistumisesta alun yhteisesitystä (lapset & vanhemmat) lukuunottamatta. Kuvasin esitykset kameran videotoiminnolla, että Mieskin näkee, miten reipas poikansa oli.