Laitellaanpa tänne vielä nämä kaksi ompelusta, jotka ovat jääneet laiskan bloggaamisen vuoksi esittelemättä. Eli ensin aikaisemmin syksyllä valmistunut hyvinkin A-linjainen ja lyhythihainen puuvillapaita työelämään. Tämän aloitin Kansalaisopiston ompelussa jo kevätkaudella, jolloin kävin ostamassa kasan kankaita Eurokankaan muuttoloppuunmyynnistä. Se vain jäi kesken koko kesän ajaksi, mutta viimein syksyllä tsemppasin ja tässä se nyt on (ja jo käytettykin muutaman kerran).

 

 

Tyylikkäästi roikkumassa..

Tähän oli ajatus tehdä useita erivärisiä taskuja aikaisemmin ompelemistani tunikoista jääneistä tilkuista (Marimekon takkimekon tyyliin), mutta koska olin jo turannut aikaa tämän kanssa liiaksi, jätin taskut pois.. Kaava on opettajan kanssa muokattu, joku tavallinen naisten paitapuseron kaava alunperin.. Napit muuten olen ostanut Tikkakoskelta sellaisesta kyläkaupasta, jossa myydään vähän kaikenlaista, vaatteista leluihin, haloista kynttilöihin ja poistona noita nappeja. Ostinkin erilaisia nappeja todella runsaasti ja edullisesti. Myöhemmin harmittelin, että en ostanut muitakin, joita katselin "sillä silmällä".

 

Toisena ja viimeisenä esittelen Herätyskellolle ompelemani verkkarit -tuolloin erittäin akuuttiin housupulaan. Löysin kaapeistani vielä punaista verkkarikangasta (ostettu vuosia sitten Joensuusta erään paikallisen urheiluvaatevalmistajan kangastyhjennysmyynneistä), josta riitti yksiin 98/104 cm:n housuihin. (Toisethan ompelin sinisestä, jotka eivät väärän värin takia kelvanneetkaan.) Näistä tuli juuri sopivat!

 

Tyylikkäästi vuodesohvalla kuvattuina.

 

Löysinhän vielä kuvan ne poikasen jalassakin. :)

 

Harmittaa vain hieman tuo vyötärön ompelu. Kansalaisopiston kone ei tehnyt kovin nättiä jälkeä (olin eri ryhmässä kuin yleensä ja koneet erilaisen, niin en osannut säätää sitä + opettaja oli silloin toisen ohjauksessa kiinni), mutta onneksi se ruma ommel jää yleensä paidan alle piiloon.. Nyt on tuolla ompeluhuoneessa odottamassa punainen collegekangas (ostin Pieksämäeltä varta vasten viimeisellä lähijaksolla, siellä kangaskauppa on kävelymatkan päässä asunnolta) ja runsaasti uutta resoriakin. Sitähän etsin viimeiselle ompelukerralle kissojen ja koirien kanssa, mutta niin olin hyvin kätkenyt, etten löytänyt ennen kuin joulusiivouksessani. :) Tosin nyt on kivemmat värit tuolla.