Ja oikein perinteisesti sataa sataa ropisee koko aika. Sateen ansiosta sain eilen ommeltua kuopuksen päiväuniaikaan. Muutaman korjaustyön ja ihan uutta (joka oli keskeneräisenä odottamassa). Korjasin tyttärelle aikanaan (v.2003 SK:n ohjeilla) ompelemani ruokaessun: hihansuiden, kaula-aukon ja keskiselän alavarat olivat rispaantuneet siinä määrin, että ne kannatti ommella osin saumurilla, osin vain kauempaa kiinni essuun. Essuun vaihdoin myös tarran pehmeän puolen. Koukku tuntui kiinnittyvän vielä, mietin kyllä et kannattaisi varmaan samaan syssyyn uusia sekin.

1878264.jpg

Lisäksi korjailin kahden sisätäyttövaipan takakuminauhat, eivät olleet alunperin kujassa ja siksi varmaankin katkeilleet.

1878261.jpg

Nyt ovat sitten kujitetut.. Toiseen (oli viime yönä käytössä ja siksi ei kuvattuna) SK:n kaavalla tehtyyn vaihdoin tarrojen koukkupuolet, koska olin tehnyt niistä liian pienet ja siten liian helposti aukeavat. Tarttuvuus oli vielä hyvä. Niin ja siksakkasinhan minä kuvattuun malliin (Ottobren lehtikaavasta muokattu läpälliseksi sisätäytöksi) siivekkeiden päät, joiden saumurointi oli alkanut hieman purkaantua (vaikka aina ne solminkin). Meidän Herätyskellollemme sopii paremmin tuo Ottobren malli kuin SK, joten tuo korjattu lienee viimeinen sillä mallilla meille tehty vaippa.
Tässä Ottobresta "parempi" kuva:

1878262.jpg

Uutta tuotantoa ovat sitten nämä kestositeet, joista kaksi pystyssä oikealla olevaa olen tehnyt jo muutamia päiviä sitten, mutta nämä 3 ompelin eilen valmiiksi asti neppareineen.

1878232.jpg

Olen nyt tykännyt käyttää ihan näitä kiinniommeltavia neppejä, kun hermot on menneet paukuteltavissa (muutamista toinen puoli omia aikojaan irronnut). Yksi kestis odottaa vielä yhden nepparipuolen kiinniompelemista tuolla työtasolla. Malli on otettu ilmaisnäytteestä (Allways varmaankin) ja hieman suurennettu siivekkeitä. Pintana vanhaa flanellipyjamaani (paitsi tuossa raidallisessa on ihan käyttämätöntä raitatrikoota. Jäänteitä äitini palakasseista..), samoin imuina -flanellia siis- (luultavasti 4 kerrosta). Kosteussulkuna fleeceä. Osassa ompelin imuosan kohdalle fleecepalan, kun aikaisemmin (vuosi sitten) tehdyissä on fleece sen verran ohentunut pesujen myötä, ettei kosteussulku ole enää täydellinen. Toisaalta se niiden fleece on jotain halpakaupan torkkupeitoksi myymää, joten mitään hyvää taikka jatkuvia pesuja kestävää se ei varmasti olekaan.

Lisäksi eilen aloitin Ullan villapöpät ohjetta tavaamaan ja tein sen koetilkun. Oikea silmukkamäärä on vielä laskematta, joten varsinaiset pöpät eivät ole vielä puikoille päässeet. Aikomus väsätä ne Pelson valkoisesta ja ruskeasta hahtuvasta, muttei kovin raidallisena... En jaksa pujotella kauhiaa määrää hahtuvaa, sekun katkeilee niin ihanan helposti. Ajatus aloittaa valkoisella ja peppuosassa olla ruskeaa enempi.. Ehkä yksi valkoinen raita väliin?

Tänään tavoitteena tehdä vielä jotain päikkäriajalla, oli se sitten neulontaa tai ompelemista. Aina noita projekteja löytyy. Korjaus"korissakin" useampi juttu, ainakin kuopuksen yöasuun reikäisen (ja huonosti paikatun) sukkaosan tilalle resorit ja esikoisen kylpytakin sauman ompelu. Miten ne muuten aina räjähtääkin???

Aamutoimet keskeyttivätkin sopivasti bloggauksen, joten nyt on päiväuniaika! Mars hommiin siis.