Sain viimein toteutettua Koirafanin toiveen ja ompelin muutaman vaatteen hänen BabyBorn-nukelleen. Lainasimme viikonloppuna kirjastosta kivan kirjan (Anne Grethe Gaasund: Nuken omat vaatteet) ja tytär sai valita sieltä mieleisensä vaatteet nukelleen. Sitten minä kaivelin kangasvarastojani ja etsin sieltä mielestäni hyviä vaihtoehtoja nuken vaatteiksi. Esikoinen tietenkin sai sitten valita niistä, mitä millekin mallille käytettäisiin.

Keskiviikkoisella ompelukurssillani sain leikattua ja ommeltua kahdet housut ja yhden ponchon. Kuminauhat pujottelin kotona, koska pitihän se mitta ottaa nukenkin vyötäisiltä. Saanko esitellä, Otso ja uudet vaatteet:

 

Ponchon toisella puolella vaaleansininen kuviotrikoo. Housut ovat myös trikoota, sellaista hauskasti värjättyä.

 

Sivukuva.

 

Ponchon toinen puoli taas on valkoista fleeceä. Toiset housut toteutin tummansinisestä collegekankaasta.

 

Toinenkin kuva sivulta.

 

Housuissa on käytetty eri kaavoja, en edes verrannut, ovatko ne kovinkaan erilaiset. Kirjan takakannessa on taskussa ISO kaava-arkki, josta osin käsipelillä kopioin kaavoja, osin käytin tulostimen kopiointia. Vielä olisi kai muutama kaava kopsattava, parit kankaat valittava ja sitten vaan lisää kone laulamaan!

Aloitin työt viime viikon keskiviikkona. Minunhan piti aloittaa maanantaina, mutta norovirus tuli käymään ja kaatoi minutkin sänkyyn juuri sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Töissä on ollut ihan mukavaa, mutta olen kyllä ollut iltaisin kamalan väsynyt ja uni on maittanut. Ei tarvitse unilääkettä nukahtakseen (paitsi olisi tarvinnut silloin kahden ensimmäisen työpäivän jälkeen, kun kaikki tapahtumat ja nimet pyörivät päässäni, enkä saanut unta)! En kyllä muutenkaan ole koskaan sitä käyttänyt. Käsitöitä on siis tullut tehtyä aiempaa vähemmän, mutta jospa se tästä. Eilen piirsin ja leikkasin kankaan Herätyskellon trikoohousuihin. Huomasin, että tuolla hoidossa menee paljon enemmän vaatteita kuin kotona... Mutta onneksi kankaita riittää, kun vain saisin otettua ajan ompeluun.