Sain eilisessä ompelun työpajassa valmiiksi tytön pörröpuseron. Kotonahan olin sitä myös ommellut, mutta kokeilun jälkeen huomattiin, ettei kaula-aukko ole hyvä ilman "resoria". Sen tein sitten samasta kankasta kuin koko paita. Alku meni siis purkuhommissa, sitten ompelussa, taas purkamisessa (kun pääntien resori jäi liian löysäksi edestä) ja vielä kerran ommellessa.. Mutta viimein pusero valmistui.

 

Koko on 122/128 cm, hieman väljä Koirafanille, mutta onneksi lapset kasvavat. Kaavat taas opiston kokoelmista, alkuperä tuntematon. Lisäsin helmaan 10 cm, koska ohjeessa siellä oli resori.

 

Kangas on muistaakseni ostettu Myllymuksujen poistokorista muutama vuosi takaperin. Aika kamalaa ommeltavaa... Purkautuikin tosi helposti.

 

Hihansuu.

 

Paidan valmistuttua kaivelin ompelukoristani joululahjavalvojaisissa kesken jääneet tossut. Olin oikeastaan vain leikannut kankaat, joten käytämössä sain aloittaa alusta. Tossujen kaava on ymmärtääkseni jostain Tilda-kirjasta. Kankaat kuitenkaan eivät ole Tildaa. Koko muistaakseni 25, vähän vielä meidän Herätyskellollemme isot, mutta menevät silti sisätossuina.

 

Kangas on mielestäni tosi söpöä. :)

 


Lähempää.

 

Ja jalassa! Huomatkaa rakentajan puuhat taustalla... :D

 

Pyysin näyttämään tossuja..

 

Nämä tossut viimeistelin tänä aamuna, on kyllä hauska malli ja voisin kokeilla tehdä vaikka fleecestä ja trikoosta (tai flanellista tai puuvillasta..)! Tämäkään päällikangas ei ollut kovin helppoa ommeltavaa! Luisti usein nuppineuloista huolimatta pois paininjalan alta... Mutta uusiksi sitten vaan.

Here are two projects one of which I finished yesterday and the other one this morning. Firstly the blouse is for my daughter, difficult fabric to sew but I made it! It's a it large, but lucky me, kids do grow! Secondly I made those sock kind of shoes to my son. This blue fabric wasn't easy one either.. But look how proudly he shows them!