Keskiviikkona vietimme mummi, äiti, äiti, tytär, tytär ja tyttärentytär ostospäivää. Vein Koirafanin kampaajalle, esikoulu alkaa maanantaina ja oli aihetta antaa ammattilaisen tasata etutukka ja muukin hius. Siellä tuli mieleen viestiä Koirafanin mummille (ädilleni), että mitenkäs hänen päivänsä, joutaisiko lähteä mukaamme vaateostoksille. Ja mikä hauska yhteensattuma, hän olikin käymässä samalla kylällä isäni kanssa, joten saimme mummin mukaamme samoin tein.

Ensimmäiset ostokset tehtiin jo ko. kylällä ja olivat kankaita: sinipohjaista autokuosista lakanakangasta Herätyskellolle pussilakanaksi ja tyynyliinoiksi, vaaleanpunapohjaista ja lammaskuosista Koirafanille tyynyliinoiksi (oma valinta). Lisäksi painoneppareita, lankaa, leppisnappeja ja ommeltava silityskuva (kuorma-auto). Näitähän aina tarvitsee. No tuon silityskuvan idea tuli tyttäreltä, ajatteli pikkuveljeään suloisesti.. Hiplasin pehmeää ja joustavaa sekoitekangasta oloasua ajatellen, mut hieman ankea väri (tumma beige kai lähinnä) kääntyi mukavaa kangasta vastaan ja jätin sen siis ostamatta.

Kaupungissa kävimme ensiksi eräässä suurehkossa K-liikkeen kaupassa. Sieltä Koirafanimme löysi farkut, veluurihousut, t-paidan, sisäcollegetakin, setin alushousuja, sukat, kahdet sormikkaat, lippalakin ja kaksi pipoa: valkoinen joustinneuleinen ja vaaleanpunainen pääkallokuosinen(!) lipalla varustettu. Mutta ei tässä kaikki, sillä seuraavaksi suuntasimme erääseen Suomen suurimpaan S-ryhmän markettiin, josta neiti valitsi repun, vihkon ja kynäsetin sekä lenkkarit. Aiemmin vaaleanpunavastainen tyttäremme on ns. kääntänyt takkinsa ja nyt ko. väriä oli runsaasti hankinnoissa.

Tässä todiste uudesta värisuuntauksesta:
1825461.jpg

Päivä oli sangen mukava ja tyttäremme näytti myös erityisen tyytyväiseltä vaatehankintoihinsa. Koska listaa ei ollut mukana eikä itse asiassa tehtynäkään, unohdin pitkähihaisen paidan ja sisätossut sekä jonkun sortin tuulipuvun, mutta nuo ehtii vielä. Itse asiassa yhdet sisätossut kotoa löytyivätkin ja saattavat sopia vielä tämän syksyn. (Eskarissa käytetään sisätossuja). Ja siistejä pitkähihaisia on muutama sopivankokoinen vielä jäljellä. Ja eihän sitä tiedä, jos tuon ompelupöydän paikalleensaatuamme ennättäisin sellaisia neitille ompelemaankin.

Ompelupöydän kaaos:
1825446.jpg

Niin, tänään sitten koitti se päivä, kun mittamme varastohuonetta kohtaan tuli täyteen ja siellä olevat laatikot (osa) lähtivät liikkeelle. Huoneessa tyhjänä ollut vaatekaappi siirtyi toiselle seinälle, osittain täytetty kirjahylly (yhden hyllyn levyinen) tyhjennettiin ja siirrettiin taas toiselle seinälle ikkunaa vastapäätä. Tyhjensin kai viisi banaanilaatikkoa kankaista puhtaaseen vaatekaappiin (se piti ensin pestä). Vielä sinne sopii, tosin osa kankaista piileskelee vielä.

Kangaskaapin sekasotkua:
1825447.jpg
Nyt huoneen keskellä on valtava kasa laatikoita, ne ovat vallanneet myös eteisen.. Jotain tarttis tehdä, mutta kun Herätyskello nukkuu päiväunia vain sen verran kuin nukkuu. Muuna aikana on melko turha haaveilla järjestämisestä.

1825453.jpg

Tässä noin puolet laatikoista, jotka tyhjentelin touhukkaasti:
1825454.jpg

[Kuvia tuloo, kunhan a) ehdin ottaa ja b) opettelen, miten ne tänne tekstiin liitetään.]
MUOKS. 16.8.08: Helppoahan tuo oli, liittäminen. :) Joten kuvia tuloo jatkossakin.