Joskus kesällä aloin neuloa itselleni toisia sukkia tico ticosta (edelliset valmistuivat huhtikuun lopulla), kun ovat niin mukavat käyttää, ohuet ja menevät siten kesäkenkiinkin tarvittaessa. Välissä neuloin tiskirättejä ja vaihtarisukat, mutta viimein heinäkuun puolivälissä nämäkin valmistuivat,


Omaan jalkaani sopivat, koon 36 sukat. Pienet sukat, pieni langankulutus.
Olisinko 2,5 mm:n puikoilla neulonut. Ohje siis Novitan lehdestä (äidiltäni).

Jokin mätti pitsiosuuden ohjeessa, tai sen ymmärtämisessä.. En saanut sitä täsmäämään jalkapöydän päällä neuloessani ja niinpä tein oman variaationi ohjeesta. Molempiin sukkiin osasin tehdä virheet, mutten enää muista, mitkä ne olivat. Ja jälleen kerran, vaikka täsmäsin langan aloituskohdat ja tein tismalleen yhtä monta kerrosta jne, ei raidoitus ole sama enää kärjessä. No, onneksi en ole sellainen, jolle tuolla asialla olisi merkitystä. Jatkossa taidan vain tehdä suosiolla suoraan eriparisukat.Sukat ovat jalkaani oikein sopivat ja olleet kovassa käytössä valmistumisestaan asti. Pitsikuvio oli mukavan yksinkertainen, eikä sitä tarvinnut juuri neuloessaan katsella.

Pienoinen neule- ja muutenkin käsityöblääh on menossa. Ompelukone pitäisi huollattaa ja se ei huvita. Ompeluajatuksia kyllä olisi mielessäni jo useita. Parit kassit ja ehken housuja Herätyskellolle (taas poikanen on kasvanut!). Vein tuossa suunnilleen viikko sitten kasan kankaita kirpputorille ja ilokseni kaikki menivät kaupaksi. Vein toki vaatteita, kenkiä, leluja, kirjoja ja pelejäkin. Tällä kertaa kannoin vähemmän kotiin kuin mitä kävi kaupaksi! Mutta en kyllä jaksa tuota kirpputorihommaa kovin usein. Hermo menee sen pöydän siivoamisen kanssa -ihmiset jättävät toisen pöydän tuotteita siihen, penkovat pinot (ei ostoaikeita, kunhan vain nostelevat vaatteen kerrallaan myttyyn, seurasin tämmöistä puhelimessa puhujaa vierestä!), aukovat pussit, vievät tavaraa muille pöydille/tiputtavat lattialle jne. Mutta positiivista tällä kertaa se, että yhtään tuotetta ei kadonnut! Joko se myytiin tai toin sen kotiin. tähän vuodatukseen onkin hyvä päättää tämä kirjoitus.