Edellisessä postauksessa esittelin muutaman huovutetun huivin. Sain aikanaan niihin innoituksen Mieheni Siskolta, siis Natoltani. Tein vain hieman eri tavalla, heillä huivit olivat pelkästään huovutetusta langasta. Minä laitoin myös hahtuvaa ja huovutusvillaa.Villojen ja lankojen levittelyä lakanalle. Tämä huivi meni Äidilleni.


Lähikuvaa. Tyttären oma huivi.Lähikuva. Värit hurmaavat!


Herätyskellon omahoitajan huivia kasaamassa. Poika itse valitsi värit.Tämä huivi on menossa Siskolleni.

Villoja ja lankoja levitellään lakanalle, sen keskikohtaan noin 30 cm:n leveydelle (muotoahan voi itse säätää, tein muutamaan kolmiomuodon) ja koko lakanan pituudelta. Näin valmis huivi on noin kaksimetrinen. Sitten villojen päälle levitetään muovia (leikkasin muovipusseja auki ja levitin niitä) ja lakana käännetään päälle molemmilta reunoiltaan. Tämä kääritään rullalle ja kiinnitetään jollain narulla tiukasti. Sitten koko pötkö sujautetaan sukkahousuun (nylon), tosin muutamassa ekassa unohdin koko asian. Pyykkikoneeseen mukaan pyyhe tai pari ja pesuohjelmaksi 60 astetta, pari tuntia (olikohan välillä 2 h 40 min ja välillä n. 2 h).Koneesta otetut rullat, nämä ne ihan ensimmäiset, joitten ympäriltä puuttui sukkahousu. Olivat vähän purkautuneetkin.Kovin vaihe oli irrottaminen, vaati näppivoimia, mutta toisaalta taas varovaisuutta, ettei herkkä villa repeile.Lakanasta irrotettu huivi kylpyhuoneen lattialla.Huivit kuivumassa.Lähikuvaa yhdestä FB:n käsityöhaasteessa eteen päin menneestä (menossa olevasta) huivista.Tämä meni myös FB:n haasteessa ystävälle. On tosin matkalla vasta!
Hänkin vastaanotti omansa ja tykkäsi! Onnea!Parempi kuva kolmiohuivista. Tämän sai siis myös ystäväni, joka oli nopea FB:n luovuushaasteessa ilmoittautuen mukaan.
Tämä on ainoa huivi, jonka perillemenosta en ole saanut vahvistusta... :STämä myös samaa haastetta ja menee Jalisäitiystävälle!
Annoin huivin tänään (6.1.-13) ja Ystävä oli onnellinen huivistaan! Hän toivoi jotain värikästä ja tässähän sitä väriä on. Ihana kun lahja onnistuu ja ilahduttaa!Tässä valmiit huivit Herätyskellon hoitajalle ja Siskolleni.


Toinen kuva samoista huiveista.

 
Innostuin tekemään huiveja ja tekisin vieläkin, mutta pakkailin noita tarvikkeita jo vähän syrjempään. Ideoita tulee aina, kun näkee valmiin huivin. Ihanan helppoa, mutta tavallaan vaikeaa kuitenkin. :) Ja käärön avaaminen on aina jännää! Tein tarkoituksella näistä "reikäisiä", että ovat keveitä, ohkaisia, mutta kuitenkin lämpimiä. Toivottavasti haasteeseen osallistuneet eivät kurki tänne. Tai jos kurkkivatkin, eivät keksi, mikä on heille...