Nyt lomalla päätin ennättää päivittää edes kerran viikossa blogia. Lomahan alkoi torstain erityisen lyhyen työpäivän jälkeen klo 11. Ajoin yhdellä viiden minuutin stopilla vanhempieni luokse, jossa lapsukaiset ovat viettäneet kesäänsä ensin isänsä ja vanhempieni kanssa, ja pari päivää ihan keskenään Mummin ja Papan kanssa. Täällä onkin syntynyt muutama neule, tai paremminkin on syntynyt valmista useammasta keskeneräisestä. Mutta aloitetaanpa julkisesta neulomispäivästä 11.6.

 


Olimme uimarannalla ja mukana siellä oli tiskikukka Ameriikan malliin.

 

Kauaa en jaksanut tuolla neuloa, oli niin kuuma päivä. Mutta muutaman sakaran taisin neuloa, tai ainakin yhden.  Sittemmin tuostakin tuli valmista, ja sille muutama kaveri lisää, jotka esittelen seuraavaksi. Ohjeen nappasin TiiQ:n vinkin avulla Tintin blogista.

Ensimmäinen pyöreä tiskirättini:

 

Lanka Marks&Kattens Avanti Cotton, joka on kai poistunut tuotannosta.

Puikot 4 mm:n pyöröt.

Kulutus 23 g.

 

Toinen:

 

 Sama lanka, mutta kulutus 24 g.

Taisin vaihtaa puikot sukkapuikkoihin, mutta koko oli 4 mm joka tapauksessa.

 

ja kolmas:

 

Lankana Novitan Bambu

Puikot 3 mm:n bambuiset sukkapuikot

Kulutus 17 g.

Samat silmukkamäärät kuin edellisissä, eli kooltaan pienempi.

 

Bambulanka minulla loppui kesken ja jouduin pitkästä aloituslangasta yhdistämään pätkän, että sain kukan pääteltyä. Yhdistämiseen ja ripustuslenkkiin käytin tuntematonta tummemman punaista puuvillalankaa äitini varastoista.

 

Ja kaikki yhdessä:

 

Kiva kokoelma, nyt vain pitäisi päättää ovatko omaan kotiin vai lahjaksi vai ehkä molempia.

 

Malli on helppo ja sen todellakin oppi ulkoa ihan hetkessä. Silti ajatusten harhaillessa saattoi neuloa pieleen eli yleensä liian pitkälle ennen käännöstä, mutta yleensä erheensä huomasi hyvin nopeasti ja se oli helppo korjata. Minulla tuli näihin kukkiin 16 lehdykkää kuhunkin, ohjeessa mainittiin 15. Uskoisin, että kun taas puuvilla- ja bambulankanöttösiä kertyy, tulee näitä tehtyä lisää. Tuohon lehdykän neulomiseen jää nalkkiin: "Vielä ehdin yhden.. ja toisen..."  Kiva matkaneule!