Työpaikalla kolleegani kysyi minulta viikko sitten, haluaisinko neuloa hänen yksivuotiaalle työlleen pipon, kun heidän suvussaan (hänen eikä miehensä) ei ole neulojia. Tartuin ilomielin haasteeseen ja tein ekan pipon Novitan Nalle -langasta. En tietenkään kirjoittanut mitään ylös, mutta muistelen luoneeni 100 silmukkaa ja käyttäneeni resorissa 3 mm:n puikkoja ja neuloneeni oikeat silmukat kiertäen. Resorin jälkeen vaihdoin 3½ mm:n puikkoihin. Korkeutta koko pipolle tuli ehkä reilu 17 cm ja lankaa kului 33 g.

Kuvat ovat valitettavasti kännykällä otettuja ja siksi hyvin huonolaatuisia...

Pipo kädessäni, sydämen ompelin silmukoita jäljitellen jälkikäteen tuntemattomalla jämälangalla.

 

Päälakikavennukset tein kaksi kertaa eli purin ekat ehdittyäni suunnilleen puoliväliin kavennuksia. Silti en ole tyytyväinen uusiinkaan, mutta tytön äiti sanoi, että ihan hyvä se on, ei tartte purkaa. Hieman parempi kännykkäkuva alla:

 

Pipo tytön päässä, tästä huomaa turhankin hyvin, että päälakikavennukset eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla.

 

Aion tehdä vielä tytölle puuvillaisen pipon, pitää miettiä nuita kavennuksia paremmin. Ainakin lisäkavennuskerroksia se kaipaa. Haastehan on sitten taas se uusi lanka ja pienemmät puikot..