Olipahan mukava viikonloppu, kun kävi ystäviä yökylässä! Tulihan sitä pikkuisen vain stressattua siivoamisen kanssa, mutta se oli oikeastaan vain plussaa. Asunto kaipasikin jo hieman perusteellisempaa imurointia ja pölyjen pyyhintää. Itse asiassa Koirafanin sairastettua puoli viikkoa taas flunssaa, tein viimein  lauantaina kloriittiliuoksen, millä pyyhin kaikki ovien kahvat ja -pielet sekä sellaiset pinnat, joihin kuvittelin pienten käsien tarttuvan. Olihan tuota imuroitavaakin jo kertynyt... Ennen sitä piti vain keräillä valtavat määrät leluja laatikoihin, pinota niitä ja muutenkin järjestellä. Lastenhuone on sen verran pieni, että usein leikit onkin levitelty olohuoneeseen.

Vieraiden saapuessa lauantaina oli ohjelmassa oikeastaan ruokailu ja pieni iltaliikunta eli kävely leikkipuistoon ja takaisin. Sunnuntaina mukavasti nukutun yön jälkeen suuntasimme jalkaisin kirpputorille.

Tämä kirpputori on hyvin suosittu ja jono muodostuikin oven taakse hyvissä ajoin ennen aukaisua.

 

Tälle pikkumiehelle löytyi mukavia juttuja.

Kirppis tosiaan täyttyi nopeasti asiakkaista, mutta sopu sijaa antaa. Onnistuin mielestäni löytämään kivoja juttuja lapsille. Herätyskello sai eurolla muumikassin (sellainen pieni sininen, jota myydään marketeissa muumiessun kanssa), kahdella eurolla muumimagneettikirjan ja 4 €:lla rekka-autoaiheisen lakanan ja tyynyliinan! Koirafanille bongasin euron pehmoleijonan, jonka hän tosin hankki omilla rahoillaan (neiti kerää pulloja ja tölkkejä kävelyreissuillamme). Kirppiksellä vierähti noin 1½ tuntia, joimme tosin kahvit ja söimme omat eväsleipämme kirppiksen kahviossa.

Pikaisen kotivisiitin jälkeen suuntasimme autoilla Ali-Ollin Alpakkatilalle.

 

Perheliput olivat edulliset ja saimme mielestäni rahoillemme paljon vastinetta. Koirafani olisi jo tänään halunnut mennä takaisin, valitettavasti tila on näin "talviaikaan" auki vain sunnuntaisin.

 

 

Alpakoiden lisäksi Olivian puodissa lapsia riemastuttivat Tiku ja Taku, Siperianmaaoravat, joita sai syöttää.

 

 

Kaverit keräsivät poskensa pullolleen herkkuja ja veivät sitten piiloon. :)

 

Pihalla oli myös Kaniaitaus sekä tarha. Aitauksiin sai mennä ja kaneja pitää sylissä. Kaneille sai myös syöttää ruohoa.

Herätyskello ruokintapuuhissa.

 

Koirafani tarjoaa ruohoa pupusille.

 

Täällä yksi luppakorva kavereineen ja ystäväperheen esikoinen syöttämässä.

 

Tään kanin karvat ei kutita yhtään! Ihana pupu!

 

Illalla meillä kotona oli onnellinen, mutta lemmikkiä ruinaava tyttölapsi. Löytyi joku eläin, mistä ei tullut allergiaoireita!

Alpakat pidettiin kolmessa aitauksessa: tytöt, pojat ja Dorian (poika), jolla on sopeutumisvaikeuksia laumaan. Ensin katselimme kauhian kauan tyttöjä, jotka meitä vähän arastelivat.

 

Voikohan noitten lähelle mennä?

 

Alpakan vasat ovat suloisia. Vähän tässä arkaillen vielä mittaillaan...

 

Ai, minuako kuvaat?

 

Yksi vasoista. Toinen taustalla. Tosi söpö eläin!

 

Alpakat tykkäsivät makoilla ja piehtaroida paljaalla hiekkamaalla. Ilmeisesti auttoi kutinaan?

 

Tytöt lähempää.

 

Poikia.

 

Kun kerran myymälässä oli paljon ihania alpakkatuotteita ja -lankoja myynnissä... Lopunhan jo tiedättekin.

 


Mutta näille kahdelle kerälle (valkoiselle ja siniharmaalle) on jo hys hys -projekti tiedossa. Ja tuo oranssi, no, se oli niin ihana....

Ihanaa uutta viikkoa lukijat!