Blogin perustaessani oli varmaan ajatuksena, että tässä olisi myös arkipäivän tarinoita, mietteiden ja käsityöjuttujen lisäksi. On viime aikoina hieman jutut painottuneet ompelukorin puolelle, joten ajattelin nyt tasapainottaa tilannetta.


Sunnuntain aamupala, kerrankin kauniisti katettuna...

Koirafani tykkää yhä esikoulusta, ja miksi ei tykkäisi. Nyt on matkaseuraakin, joten homma eikun paranee. Tänään uusi poika tuleekin meille pihaleikkikaveriksi ja samalla tutustumaan naapuruston poikiin. Uusi perhe asustaa viereisellä kadulla, jolla on kai vähemmän lapsiperheitä.

Ennen kuin poika tulee "meille" leikkimään, käyn vanhempieni luona hakemassa luistimeni ja sukseni (jos ne löydän). Eilen kävimme koko perhe luistinradalla, mutta vain nuo leijonat (horoskooppiviittaus: perheen Mies ja Tytär ovat leijonia) luistelivat, sillä Herätyskellolla ei ole luistimia ja ikääkin vain 1v 9kk (jos se nyt asiaan liittyy) ja omanihan ovat edellä mainitussa paikassa. Seuranamme olivat saman kadun 3-henkinen perhe, jonka tytär on noin vuoden meidän esikoistamme nuorempi. Oli mukavaa, mutta koulun luistinradan valot kiusasivat meitä sammuen noin 5 minuutin välein noin ½:ksi minuutiksi!

Aamupäivällä olimme mäessä, jonne Koirafani halusi hiihtää ja kokeilla mäenlaskua suksilla. Hienosti se sujui, mutta ylösnousu oli hankalaa. Eilen kamera ei ollut mukana, joten urheiluista ei sitten ole kuvia. On sentään neidistä sovittamassa naapurista saamiamme luistimia! Lämmin kiitos naapuriin, sillä aloimme olla jo ihmeissämme, kun ei ruvennut järkevän hintaisia luistimia löytymään. Kirpputorihinnatkin olivat lähes kaupan tasolla. (eräs marketti myy luistimia 29.90 € ja kirppiksellä ne maksoivat kalleimmillaan 25 € ja ovat sentään käytettyjä). Sopimus on, että kauden jälkeen palautamme luistimet naapurille, jolla on neitiämme vuotta nuorempi tytär ja siten potentiaalinen luistinten seuraava käyttäjä.


Ja koska asumme järven lähellä, on aiheellista kokeilla hiihtämistä järven jäällä. Ladutkin on kuulemma tehty, joten enää esteenä on miun suksien väärä sijaintipaikka. Sekin korjautuu, kunhan Mies nousee ylös ja pääsen lähtemään aamuajelulle.

Ja käsitöistä olen nyt ihan hiljaa...