Siskoni toiveena oli vain itsetehtyjä lahjoja, joten päätin toteuttaa toiveen. Neuloisin toivotun rastapipon tyylisen myssyn ja huovutetut tossut (koska edellisistä palatossuista oli jo pohja kulunut hiuti). Ongelmaksi vain muodostui ajan vähyys, osin jatkuvien migreenieni vuoksi. Jouduinkin laittamaan lahjakortin tossuihin (toteutus tammikuun aikana), mutta olinkin sitten nopeampi kuin uskoinkaan ja tossutkin on jo luovutettu Siskolleni.

Tässäpä sitten hieman kuvia ja tietoja:

 

Ainoa kuva piposta, ei ole edes langankulutusta merkitty mihinkään.

Väritkin hieman huonot, hatussa on violettia, joka näyttää kuvassa lähinnä..luumun väriseltä.

 

Ohjeen modifioin kirjaston kirjasta (Villit silmukat: Päähineitä, 20 ihanaa neule ja virkkausmallia) kahta hattumallia soveltaen. Mistään en löydä merkintöjäni puikoista tai silmukkamääristä... Lankoina käytin Novitan Rose Mohairia ja Dropsin Alpacaa eli neuloin kahdelta kerältä. Veikkaisin puikkokooksi 5 mm. Pääasia, että Siskoni tykkää hatusta, resorista tuli kuitenkin kuulemma hieman löysä, mutta se ei haitanne käytössä.

 

Otin riskin ja neuloin nämä huovutukseen menevät tossut suoraan palatossujen ohjeella.

 

Puikot 8 mm. Loin 19 s ja neuloin aina 30 krs kullakin värillä.

Lankana Novitan huopanen ja huopanen mix.

Punnitus unohtui!

 

Tossun mitta on noin 37 cm eli vähemmän kuin suositus 44 cm (Novitan ohje).

 

Tossut ommellut ja menossa pesukoneeseen.

 

Hauskasti tuo sininen linja muodostuu toiselle sivulle, kun käyttää kolmea väriä.

 

Koneesta tulleet!

 

Sivulta..

 

Ja pohjat vastakkain...

 

Pesin nämä tossut ihan normipyykin seassa, 40 astetta & 1000 kierrosta. Ennen pesua ompelin puuvillalangalla sisälle muovipussia, ettei tossut huovutu vain vahingossa kiinni. Kutistuvuus ei ollut liian suuri (ehkä kolmannes pituudesta), ovat ehkä hieman väljät Siskolleni, mutta hän oli sitä mieltä, että ihan passelit ovat. Leveyssuunnassa olisivat voineet kutistua enempi. Tavoite oli koon 39 tossut. Harmi, kun en tajunnut mitata huovutuksen jälkeen...

Toiset voisin tehdä kahdella värillä ja itsellenikin vaikka yhdet... Nopea homma loppujen lopuksi, vaikka sisältääkin monta työvaihetta.