Pitihän minun mennä sinne kässäkauppaan uudestaann (ja vielä uudestaan), kun tajusin toista kauluria tehdessäni, että miksi neuloa nafti ja koittaa säästellä lankaa pipoa varten, kun voi ostaa vielä pari vyyhteä ja taata riittävyyden siten. No niin... Alennus olikin sitten jo 50%, joten tämähän oli selvää säästöä!

En tietenkään lähtenyt kaupasta pelkkien Andesien kanssa...

 

Tässä ovat kaupan viimeiset punaiset Andesit. Tummemmalla voi pipon sitten vaikka raidoittaa.

 

Ja tosiaan kuvasta jo näkee muutakin "saalista", pari vetoketjua, bambuiset 7 mm:n ja 40 cm:n puikot, toinen heijastinkangaspala, ekat noroni ja Rowanin villalankaa...

 

Tämä lanka on ihanaa...

 

Yksi kerä puuttuu noita mustia (ostin siis 4 niitä) ja tästä langasta aion ihan oikeasti neuloa itselleni (viimein) villatakin. Vaikka ensi syksynä! Mallivinkkejä ja linkkejä saa laittaa tulemaan!

 

Koska myös ompelen, ovat vetoketjut tarpeeseen. Suunnitelmissa on farkkuhame, johon sopii sininen ketju mainiosti. Piti ostaa 2 mittaa, kun en muistanut ulkoa ohjeen ketjun pituutta. Ja ensi jouluksi voisi syntyä huopaheijastimia..

 

Ja sitten tätä noroa.. 100% villaa.. huiviksi? Mutta pitihän sekin lanka sitten hankkia, kun kahdelle kerälle jäi hintaa 13.60 €. Jää jemmaan, kunnes olen varma, miksi se haluaa!

 

Voisihan sitä sitten valmistakin näyttää. Eli Debbie Blissin lanka Andes muuntui kahdeksi kauluriksi:

 

 

Ensin valmistui Koirafanin kauluri. 65 % alpakkaa, 35 % silkkiä.

 

Virkkasin 5 mm:n koukulla 84 ketjusilmukkaa (mitta pään ympäri), jotka yhdistin kiintosilmukalla renkaaksi. Poimin tästä silmukat 4 mm:n pyöröpuikolle ja neuloin 2 o 2 n noin 14.5 cm. Sitten tein Unikon ohjeen mukaan suunnilleen.. Muutin kerrosmääriä lisäysten välillä ja taisin päätyä 10 o 2 n -"leveyteen" ennen päättelyä. Lankaa kului 59 g

 

Sitten Herätyskellon oma!

 

Tähän samanlainen aloitus, koska testauksessa juuri tuo ensin neulottu koko sopi myös Herätyskellolle eli 84 silmukalla mentiin. Nyt tein hieman matalamman kaulusosan ja pikkuisen vähemmän lisäyksiä. Kulutus tähän kuitenkin 54 g.

 

Käyttäjät ovat onnellisia ja tyytyväisiä lämpimistä, pehmeistä (vaikkakin hieman kutittavista -alpakka on pörröisää) kaulureistaan!  Pipot jäivät vielä odottamaan, koska muita kiireisempiä töitä oli jo puikoilla..