Miula oli vuokrattuna kirppispöytä tuossa helmikuun ekalla viikolla, ja keksin ajatuksen ommella sinne kangaskasseja. Noh, sain yhden valmiiksi ja senkin halusin itse pitää, joten kirppispöydälle ei päätynyt kivoja kangaskasseja... ;)

 

Samasta verhokankaasta kuin Sukka-Marille aikanaan ompelemani.

 

Tässä siis se yksi. Kyllähän siinä tuli taas ajatusvirhe tehtyä, kun tein sangat eri tavalla kuin yleensä eli sauma toiselle puolelle keskelle. Niin kiinnitellessäni niitä sinne kangaskerrosten väliin, laitoin sitten "väärin päin" eli sauma tulee nyt näkyviin. Näkyy tuossa kuvassakin.

Kirjastokassiksi tämän sitten suunnittelin, kun sellaisista vahvoista on pulaa. Tässäkin siis vuoritus.

 

Pohjaan tein sisäänotot, että kirjat asettuvat sinne mukavammin.

 

Tämäkin on "kääntökassi" eli kaikki saumat piilossa. Noh, lukuun ottamatta tuota taskua, jossa nuo siksak-ompeleet näkyvät noin vahvasti.

 

Sisällä tasku kaiken varalta, vaikka nessuille. Ja pirteä ruutukangas.

 

Alun perin ajattelin, etteivät nämä kankaat sovi yhteen, mutta kyllä ne kuitenkin hyvin käyvät samaan kassiin. Nyt olen kassissa kuitenkin kirjojen sijasta kantanut käsityötä työmaalle ja kotiin. Töissä lasten nukkariaikaan on mukava tovi neuloa, jos ei ole muita suunnittelu- tai valmistelutehtäviä. Ja joka tapauksessa se 20 min on päivässä taukoa, että sen verran ennättää työtään edistää.