Olimme koko perhe matkoilla. Tarkoitus oli ennen lähtöä blogata aiheesta ja konekin oli jo auki, mutta sitten iski Mies ja laittoi koneen kiinni ollessani muualla asunnossa luullen minun jo tehneen mitä tarvitsi. Siinä vaiheessa olikin sitten turha enää aukaista masiinaa uudestaan.

Kävimme ulkomailla, Espanjassa. Matka meni kivasti, Herätyskello nukkui parin tunnen unet menomatkalla lentokoneessa. Koirafanimme oli pääosin tyytyväinen elämäänsä matkan aikana. Ihmeellistä! Perillä Barcelonassa majoituimme vuokra-asuntoon ihan sataman äärelle, kävelymatka Las Ramblasille ja vanhaan kaupunkiin, samoin kuin uimarannalle. Tutustuimme pika-aikataululla kaupunkiin: Las Ramblas, kauppahalli, Placa de Catalunya, El Corte Inlgés (tavaratalo), uimaranta, Park Güell, Sagrada Família, L'aquarium... Barcelonassa vietimme kaksi päivää ja sitten suuntasimme vuokra-autolla Zaragozaan, jossa asuu ystäväni perheineen. Matkalla pysähdyimme uimarannalle pieneen rantakaupunkiin (Torredembarra). Ihanan puhdas ja lämmin vesi!

Zaragozassa sitten kävimmekin varsinaisen kävelykurssin ja pikaopastuksen espanjalaiseen päivärytmiin. Perhe lähti kanssamme klo 23 iltakävelylle... Lauantai vietettiin kaupungilla (klo 12-> 01), välillä hetkeksi pysähtyen, mutta muuten kävellen ja taas kävellen... Sunnuntaina teimme ikimuistettavan retken Pyreneitten vuoristoon, vain 10 km Ranskan rajasta. Ihana vuoristojärvi, pieni kyläpahanen ja tuhansia ihmisiä oli outo yhdistelmä. Kylässä oli festivaalit ja isäntiämme lainatakseni "hippejä" koirineen oli paikalla valtavasti.

Paluumatkalla Barcelonaan pysähdyimme jälleen uimarannalle, tällä kertaa se oli pettymys ja pysähdys jäi lyhyeksi. Jäätelöt ehdimme kuitenkin kahvilassa syömään. Paluulento ei sitten ollut yhtä onnekas, lähdössä sattui lähes kahden tunnin viivytys ja Suomeenkin saavuimme melkein 1½h myöhässä. Herätyskellokin ehti nukkua unensa koneen seistessä kiitoradan päässä! Kävelyä lentokoneen käytävällä riitti siis reippaasti. Koirafanimmekin ehti sitten kysyä pariin kertaan: "Mitä mä tekisin?"

Suomessa majoituimme siskoni kotiin Vantaalla, sillä tarkoitus oli seuraavana päivänä tutustua eläintarhaan, Korkeasaareen. Jätän Korkeasaarivisiitin kertomisen johonkin toiseen kertaan, sen verran vain raotan verhoa, että se ei sujunut ihan suunnitelmien mukaan. Yllätys..