Minäkin kävin marraskuussa Tampereen kädentaitomessuilla. Viime vuonna retki jäi välistä, kun paikallinen käsityökeskus perui matkan. Olisihan sitä voinut osallistua vaikka paikallisen bussiyrittäjän matkaan, mutta näissä käsityökeskuksen ryhmämatkoissa on vain enempi tunnelmaa. Matkan hintaan sisältyy menomatkalla kahvi ja pulla, pääsyliput sekä paluumatkalla ruokailu Ellilän Kievarissa. Siellä on aina ollut hyvä ruoka, mutta tällä kertaa jotain uupui pääruuasta. Liekö syynä pääemännän poissaolo, ei ollut maistelemassa tuotoksia? Hyvää silti!

Mutta asiaan eli messuille. Olimme perillä klo 9.30 ja sovimme lähtöajaksi klo 14.15. Aikaa oli siis reilusti kiertää koko messualue. Aloitin C-hallista ja suuntasin suoraan Kauhavan puukkopajan myyntipöydälle. Ostin Herätyskellolle joululahjaksi oman puukon, jonka terään tuli nimi kaiverruksena. Omat puukot on lapsilla oltava. Minulla tosin ei ole...

Sitten päätin katsoa norjalais-ruotsalaisen parin haastattelun, ja nyt tarkoitan tietenkin joulupallomiehiä Arnea ja Carlosta! Istuin toisella rivillä, joten kuvissa on muutamia ylimääräisiä päitä nähtävillä.Huippumalli haussa -ohjelmasta tuttu Anne Kukkohovi juonsi tapahtuman.Idea-lavan ääreen kokoonnuttiin.
Arne, Carlos ja Novitan haastattelija, jonka nimen olen valitettavasti unohtanut.

Onneksi osaan englantia, sillä haastattelijan käännökset olivat toisinaan epätarkkoja ja jopa virheellisiä! Mutta suurin osa tuli kyllä varmaan ihan oikein, vaikka en niin tarkkaan sitä seurannutkaan. Huomasin esim, kun miehet puhuivat, miten britit täyttävät joulupalloja ja tämä haastattelija puhuu amerikkalaisista... Arne oli se, joka oli enemmän äänessä, mutta kyllä Carloskin toisinaan nosti katseensa neuleestaan, jota hän hassulla englantilaisella tavalla edisti koko haastattelun ajan.

Tässä linkissä on videopätkä tapahtumasta. Sopivasti Carlos onkin enemmän äänessä. Sama video on myös tapahtuman nettisivuilla, johon on linkki tuolla ihan alussa.Joitain neulottuja joulupalloja.


Ja lisää.

 
Kävin itse asiassa katsomassa miesten joulupallo- ja nukkekirjaesittelyt 2 kertaa! Siinä välissä kiersin messuja tehden hankintoja ja ottaen kuvia. Kamerana toimi puhelimeni. Noudatin yleissuositusta, enkä kuvannut näytteilleasettajien kojuja, ainoastaan ihmisiä ja esim. kuusia.

 

Lasipallokuusi. Vieressä luki, saa kuvata!Toiseen neulekerhon esiintymiseen menin hyvissä ajoin ja istuin eturivissä.


Miehet ovat juuri niin symppiksiä kuin minkä kuvan olen aikaisemmista tv-jutuista saanutkin.

 
Niinpä päätin ostaa miesten kirjan ja kun huomasin kirjojen olevan  myynnissä hintaan 25 €/kpl, en voinut vastustaa, vaan ostin molemmat... 


Miehet jakoivat nimikirjoituksiaan neulekerhon jälkeen ja minäkin nappasin kirjoihini ne.
.


Joulupallot-kirjan omistuskirjoitus.


Ja Neulotut nuket -kirjan omistuskirjoitus.
 

Kyllä nyt kelpaa! Joulupalloja olen jo neulonutkin, ovat vain täyttämättä. Viime opintojen lähijaksolla neuloin 3 palloa. Piti itse kehittää malleja, kun olin ottanut vain yhden pallomallin ohjeen kopion mukaan! Nukkekin on haaveissa, tai pari. Mutta ehkä niitä neulotaan sitten välipäivinä?

Mutta sitten niihin hankintoihini. Minä olen armottoman huono muistamaan, kenen kojulta mitäkin ostin, etenkin kun sain ehkä yhdeltä tai kahdelta myyjältä kuitit! Minulla oli kerrankin ostoslistaa, tosin muutama heräteostos tuli tietenkin tehtyä. Mutta listallani oli ainakin silmukka- ja kerrosmerkit, joulukorttitarpeita, villaa konehuovutuksiin ja hamppulankaa. Ja näitä sitten ostin:Hamppulankaa  sekä silmukka- ja kerrosmerkit. Lanka eri myyntipisteestä kuin nuo "merkit".Merinovillaa huovutuksiin.


Ja huovutusvillaa huovutuksiin!Joulukorttitarpeita.Lisää joulukorttitarpeita.Ja vielä lisää...Ja vielä vähän. Nämä Koirafania silmällä pitäen. Regian paksumpi sukkalanka oli monellakin tarjouksessa 5 kerää 10 €:lla. Minullahan tätä on kaapissa jo jokunen kerä, mutta punaista ja harmaata oli pakko saada täydentämään valikoimaani.Teetee pallas oli myös tarjouksessa 4 kerää 10 €:lla. Raidoitettu pallas on jo korkattu.
 

Lisäksi ostin joitain muitakin joululahjoja. Tampereen Iideshovin työpajan heijastimia (yksi erityisesti Miehelleni), Koirafanille karkkikorvikset sekä omille ja AppiVanhemmilleni ulkotulet.

 


Messut olivat mielestäni oikein onnistuneet. Kiersin vielä korupuolen, mutta olin jo niin väsynyt, etten jaksanut keskittyä. Kotimatkalla ruokailun jälkeen oli vielä tapahtuma eli arvonta. Olin ostanut 3 arpaa (á 2 €), ja minulla oli ihan uskomaton tuurikin. Voitin kaikilla jotain ja vielä ihan mieleisiä tuotteita.
 


Lankaa, kirja ja virkkuukoukku!


Matkalla oli mukana myös tämä neule. Siihen piti laittaa uusi kerrosmerkki.Tämäkin kirjoitus katosi puolivälissä vahinkonäpäytyksen vuoksi (kiittelen taas läppärini herkkää hiirtä ja huonoa sormikoordinaatiotani) ja harmittelin sitä jonkun aikaa ennen kuin päätin tarttua taas härkää sarvista. Huh! Nyt se ei kadonnut.