Tässä marraskuussa jo päätelty ja punnittu lahjus eli "rannekkeet" Siskolleni. Idean sain SK:n ohjeesta 2/2008, mutta koska vaihdoin lankaa ja sitä myöten puikkokoa, muutin vähän muutakin. Eli silmukoita 28, sukkapuikot 6 mm ja lankana Novitan Puro Tundra. Neuloin lisäksi oikeat silmukat kiertäen (tykästyin niihin Lina-pipoa värkätessäni). Pituutta neuloin 20 cm ennen peukkuaukkoa, jota varten päättelin 3 s ja seuraavalla kerroksella loin ne 3 takaisin. Koko pituus muistaakseni 24 cm. Langan kulutus 40 g. Peukkua varten poimin sitten 10 s ja neuloin 7 kerrosta.

 

 

Kotoa löytyi aluksi vain 1 kerä Tundraa. Neulottuani siitä yhden valmiin ranteenlämmittimen huomasin kerältä löytyvän runsaasti vihreää. Se ei kuulu Siskoni lempiväreihin, joten mars kauppaan ja uusi kerä, tietenki eri värjäyserää. Muuta vaivaa ei tullut, kuin välistä sain kamalasti keriä pinkkiä pois (ei myöskään Siskoni suosikkiväri) sekä vähentää turkoosin ja mustan seosta.

 

 

 

Mutta näin mukavat niistä tuli kuitenkin ja lähes samanväriset. Kuvauksen jälkeen kastelin neulomukseni ja huomasin niiden päästävän hieman väriä. Joten lorautin pikkuisen etikkaa veteen. Eiköhän värit nyt pysy. Lanka oli kyllä mukavan pehmeää neulottavaa ja tykkään väreistä. Toivottavasti nämä ilahduttivat saajaakin! (Tämä tarina on kirjoitettu joulukuun alussa)