Sain vuosi sitten joululahjaksi kerän (200 g) Schoeller + stahlin Big ball funny color -lankaa (lanka tuntuu hassulta määritelmmältä tässä). Äitini lähetti minulle postitse kopiot Viva-lehden (nro 14/2009)  ohjeista Novitan pom pom -langasta neulotuille hupulle ja kolmiohuiville sekä Kauneimma käsityöt -lehden (nro 2/2009) ohjeen pompulahuiville varmaan ihan vuoden 2010 alussa ellei jo joulun 2009 välipäivinä. Tämän joulun välipäivinä (eli vuosi lahjan saamisesta) otin langan käsittelyyn ja neuloin siitä sekä huivin että hupun. Hupun neuloin noin 3 kertaa, ekalla tuli aivan liian lörppö ja toisella kertaa päättelyssä pudotin silmukoita pitkän rivin ja niitä poimiessa olin tehnyt virheen, jota en illan hämäryyksissä ja väsyneenä huomannut. Seuraavan päivänä sen huomattuani huppu sai jälleen purkutuomion virheeseen saakka. Ei siis kokonaan! Muistin jopa merkitä lankaan, mistä aloitin päättelykerroksen, joten se olikin sitten helpompi muistaa.

Tässä huivi ja huppu, kuvattuina ulkona ja toinen vielä sisällä päässäni.. :)

 

Vasemmalla huppu ja oikealla huivi.

 

Huppu. Tässä kuvassa on värit aika kohdillaan.

 

Huivi heiluu tuulessa.

 

Ja sitten huppu vielä miun päässäni.

 

Punnitustulosten mukaan huiviin kului lankaa 78 g ja huppuun 125 g. Nyt kun lasketaan nämä luvut yhteen, saadan tulokseksi huimasti 3 g yli 200 g. Joko olen punninnut ne pieleen (en usko, tein kaksi punnitusta eri päivinä) tai sitten tähän kerään on laitettu hiukan ylimääräistä.

Puikkokoolla ei ole tässä merkitystä, saatoin käyttää 5 mm (60 cm).

 

Vielä ei ole kumpikaan neule päässyt kunnolla käyttöön, kun on ollut sen verran pakkasta, Tänään olisi ollutkin jo lauhempaa, mutten muistanut! Nopeaahan tämän pallolangan neulominen on. Hupun tein illassa ja huivin toisessa kun olin ensin purkanut ja neulonut hupun viimeisen kerran valmiiksi. Toiset kaksi kerää olisi á 100 g sellaista vaaleaa (olikohan vaaleanvioletteja ja vaaleanpunaisia palloja valkoisten lisäksi) pompulalankaa. Tekisinköhän niistä vaikka pipon, tai lisää huiveja?