Tyttärelleni neuloma villapaita valmistui tänään. Itse asiassa se valmistui 2 kertaa. Ekalla kerralla olin päätellyt kaula-aukon (kuitenkin) liian tiukkaan. Joten purin päättelyn, kaiken varalta vaihdoin pykälää isommat puikot ja neuloin pari lisäkerrosta ja sitten päättelin nurjilla silmukoilla, että varmasti on "löysä" kaula-aukko. Ja tulihan siitä.

Tapani mukaisesti en höyrytellyt taikka venytellyt kappaleita.. Milloinhan sen oppisin tekemään?

Tässä kuva 1. valmistumisen jälkeen:

 

Ja tässä sitten toisen:

Paitaa oli jo tässä välissä käytetty ja sille tiputettu mm. mansikkajäätelöä. Hyvä värivalinta!

Ohje siis Moda 1/2006, lankana tuntematon villalanka vyyhdiltä, lahjoittaja Tikrunmami Omin Käsin blogin taiturineuloja sekä Schachenmayer Nomotta idéna Happy resoreissa. Puikot 4 mm resorit, 5.5 sileä, paitsi hihojen sileisiin nappasin kiireessä 6 mm:n puikot.. Niitä käytin myös kaula-aukon resorin viimeisissä kerroksissa (joissa muuten 5.5 mm). Kokona käytin 128 cm, vaikka tuloshan on pienempi, sillä neiti käyttää 116-122 cm:n vaatteita!

Koristelun nappasin SuuriKäsityölehden 4/2008 mallista 14. Alunperin lähdin tällä ohjeella myös neulomaan villapaitaa, mutta lanka oli niin eri maailmasta, että ohje olisi vaatinut täydellisen muutoksen. Ei vielä osaa tämä täti. Onneksi uusi malli löytyi ja sain silti soveltaa kivaa ideaa alkuperäisestä "mallista"

Koristelin ensin paidan kahdella punaisella, yhdellä violetilla ja valkoisella sydämellä, mutta neiti halusi lisäksi sinisen ja turkoosinkin! Nuo koristelulangat ovat mitä satuin löytämään; maija, 7veljestä, samos lollipop ja 1 tuntematon. Tekniikka siis ketjusilmukoiden virkkaus. Joku muuten tarttis pari virkkuukoukkuakin, ei oikein tuo 3½ mm (tai voi olla pienempikin) sovellu näihin hommiin... Oli aika touhua sillä puuhata nuo sydämet. Ai joo ja neidin mielestä turkoosi sydän olisi saanut olla vielä isompi!

Ja seuraava projekti onkin jo puikoilla... aah, ihana hulluus!