En ole taas pitkään aikaan joutanut (muka) blogiini kirjoittamaan, olette varmaan jo luopuneet toivosta.  Yksi tunika on tässä valmistunut, muuten on monta työtä yhtäaikaa kesken, joten oikein mikään ei sitten valmistukaan. Kyseinen vaatekappale on ollut jo käytössä, mutta enpä ole sitä saanut kuvattua..

Päässäni surraa monia asioita, mistä syystä kaiketikin olen kärsinyt jatkuvista päänsäryistä ja tiheästi esiintyvistä migreeneistä. Huomenna pääsen viimein hierojalle (aika varattiin jo helmikuussa) ja toivon, että sinne jäisi suurin osa ellei kaikki näistä kivuista.

Suurimpana asiana olen miettinyt uudelleenkouluttautumistani. Viime syksynähän hain sosionomi (AMK) monimuoto-opiskelijaksi aikuislinjalle, mutta jäin harmitavasti 6 pistettä sisäänpääsystä. Nyt kun haku taas alkoi, selvitin pitkään ja hartaasti, mihin kouluihin voin nyt hakea. Yllätys olikin suuri, kun selvisi, että tänä keväänä aikuisille ei olekaan monimuotoista (eli työnohella suoritettavaa) opiskeluvaihtoehtoa muualla kuin Pieksämäellä! Muutamaan kouluun tarvitsi jonkun sosiaalialan pohjakoulutuksen ja kaikki muut olivat päiväopiskelua. En ole vielä laittanut hakemuksia sisään, mutta varmaan tulevana viikonloppuna aion sen tehdä. Ja päästäkseni johonkin kouluun aion hakea tuonne Pieksämäelle sekä aikuis- että nuorisopuolelle (jossa myös käytössä monimuoto-opiskelu!), Järvenpäähän nuorisoryhmään ja sitten ihan Helsingin yliopistolle Lastentarhanopettajakoulutukseen.

Olen yhä töissä sijaisena samassa päiväkodissa kuin poikani on hoidossa ja toivon, että voisin siellä vielä ollakin ainakin kesään asti, mielellään vaikka heinäkuuhun saakka (päiväkoti on heinäkuun kiinni). Heillä on haussa lastenhoitaja, mutta kun heillä on yhtenä vaatimuksena sujuva englanninkielen taito, ei sopivaa ehdokasta tunnu löytyvän. On ihanaa, kun voi samalla ajolla viedä oman lapsensa hoitoon ja mennä itse töihin! Ja sama kotiin päin, lähtiessään töistä nappaa vain oman muksunsa mukaan! Niin kätevää.

Töissä minulla oli pitkä keskustelu kollegan kanssa ja vaikka sanomani aiheutti selkeästi ärsytystä hänessä, päättyi keskustelumme mukavasti, yhteisymmärryksen hengessä. Silti monet hänen aluksi sanomansa asiat jäivät mieleeni pyörimään ja "vaivaamaan". Pääni käy ylikierroksilla. Sama asia, kun kuulin osan kahden ihmisen riidasta vahingossa, kaikki ne ikävät kommentit jäivät pieneen päähäni pyörimään pitkäksi aikaa.. Mikä tähän auttaisi?

Tää lähtee tästä tekemään ruokaa ja sitten illaksi ompeluryhmään. Evääksi ensin päänsärkytabletti..