Vaikka joulun ottaisi rennosti, ei edes oikein siivoaisi, silti tuntuu, että siitä juhlasta täytyy toipua! On se kuitenkin jokseenkin rankkaa.. Ottaa rennosti ja syödä.

Kävimme tänään ulkoilemassa perheen kesken pulkkamäessä. Olikin yllättäen kovin kylmä -siis reilummin pakkasta, kun muutaman päivän ajan lämpötilat ovat heiluneet nollan tienoilla. Mäkeen tuli muitakin lapsia (kuin minä ja Mieheni, sekä meidän muksut) ja mukavaa oli vaikka mäki ei ole koolla pilattu. Lienee salaisuus siihen, että lapset jaksavat sitä aina uudestaan ja uudestaan ylös kivuta.

Joulun aikaan kävin kerran pidemmällä lenkillä, sekään ei varmaan matkallisesti ollut kuin pari kilometriä, mutta ajallisesti tuli nautittua ulkoilmaa toista tuntia. Hyvää sekin teki sisäilman uuvuttamalle pääkopalle.

Joulusta jäi mieleen se, että lapset saivat ihania lahjoja ja he todellakin nauttivat niistä. Koirafani (sai toki yhden pehmokoirankin) piti niin vaatteista, kirjoista, peleistä, dvd:stä kuin leluistakin tasapuolisesti. Uudet vaatteet villasukkia myöten menivät päälle lähes välittömästi! Ilmeisesti osa omistakin käsityölahjoista miellyttivät. Äitiäni ainakin hymyilytti kovasti se yksinäinen petäjä-sukka lahjapaketissa... Sitten sainkin julkisesti neuloa sitä toista, joka on muuten vielä kesken. Isäkin kiskoi omat vihreät sukkansa jalkaansa heti lahjapaketista, siskon sulhanenkin laitteli samalla tyylillä uudet palatossut jalkaansa.. Herätyskellon paras lahja taisi paljastua paketista nro 3, Dublon ambulanssi, jonka sireeni toimi oikeasti! Onneksi matalat desibelit. Myöhemmin hän sai toisen yhtä huipun lahjan,kun sisareni saapui joulupäivänä meille muutaman sinne eksyneen paketin kanssa. Sieltä löytyi nimittäin Plaston traktorikaivuri. Se sylissä poika meni sit nukkumaankin..

Aurinko jo taas laskee kauniisti, taitaa olla aika keitellä kahvit. Otin tuossa päiväunet, kun meinasi päänsärky muutenkin pysäyttää toiminnan. Olen koettanut jotain järjestystä saada aikaan, mutta lienee hävitty taistelu se.

Mukavia välipäiviä toivotellen. Tässä on pari päivää aikaa valmistautua seuraavaan juhlaan, uuden vuoden vastaanottamiseen. Olkoon se oikein käsityörikas. Suunnitelmia ainakin on!