Tää on nyt sit tätä eli jatkuvaa tohinaa pääsykokeista jne... Koettakaa kestää ja jättäkää lukematta, jos ei kiinnosta!  Sain eilen soitettua opintotoimistoon ja niinhän siinä kävi, että suoritan maanantaina 6.6. yhden kokeen, jolla haen kaikkiin sosionomikoulutusohjelmiin. Täytyykin matkustaa Pieksämäelle sitten sunnuntaina 5.6., että olen ajoissa paikalla.

Olen tässä nyt sitten soutanut ja huovannut, menenkö omalla autolla vai junalla vai kuitenkin omalla... Nimittäin junallahan on hauska matkustaa, mutta ongelmaksi alkaakin muodostua se, miten sinne junalle pääsee, että ehtii sopivasti eikä mene liian täpärälle tai toisaalta jää liikaa aikaa. Sunnuntainahan tunnetusti bussivuoroja menee aika nihkeästi, joten mieheni ehdotti, että ajan oman auton asemalle parkkiin. Arvatkaas paljon vuorokausi (minimissään) maksaisi? 29 €! Juuh, ei kiitos... Taksi menis aika samaan... Kun junalippujen päälle laskeskellaan vielä bussin hinta niin alan kallistua oman auton käyttöön. Junamatkan hintakin on riippuen junan tyypistä 49,80 € - 57,10 €! Vähintään siis ~satku junalippuihin, + reilut 12 € bussiin (tai vähintään 29 € pysäköintiin) + majoitus (60 €)... Kyllä sillä hintaa jo ajaa omalla autolla edes takaisin, eikä tartte hermoilla aikataulun kanssa. (Ainoa harmi on se, ettei voi vain istua ja nauttia, kun joku hoitaa ajamisen).

Täytyy kovasti toivoa ja uskoa, että tällä kokeella aukeaa opiskelupaikka, sillä taloudellisestikin nyt on isompi sijoitus kyseessä kuin viime kerralla, kun koe oli lähellä ja sain nukkua yön Siskoni luona.

Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan!


Edit:

Jos joku miettii, miksei se mies sitten vie sinne junalle, niin eipä toinen voi, kun onpi tuolloin Atlantin Valtameren toisella puolella. Äitini tulee lapsia kaitsemaan poissaoloni ajaksi, eikä hän todellakaan lähde viemään minua Helsinkiin (vieraalla autolla vielä!). Notta näin.