Tyttären luokkakaveri piti Halloween-juhlat viikon jälkijunassa. Sinne piti sitten tämän äidin tehdä uusi asu, kun tiikeriasu oli jo koulussa esitelty. Alku oli kyllä hankalaa, eikä yhteistä säveltä meinannut millään löytyä. Koirafani halusi olla Merirosvotyttö, mutta eihän ko. asusteeseen löydy tietenkään valmiita kaavoja (pukuidea Toys'r'us:n kuvastosta). Selasin Ottobre- ja SK-lehtiä ja esittelin hameita ja paitoja.. Ei käynyt tai ei ymmärtänyt, millainen vaate olisi eri kankaasta. Lopulta hameesta päästiin yhteisymmärrykseen ja lähdin etsimään kankaita. Enpä löytänyt niitä, mitä etsin! :O Tai osan kyllä. Sitten saatiin jo riita aikaan, kun minä en ymmärtänyt ja sitten taas tyttö..

Yhtäkkiä neiti muistikin välillä mielessään olleen idean Robin Hoodiksi pukeutumisesta. Jee, eikun surffaamaan ja katsomaan, millaisia asuja netissä on. Saldo oli aika niukka, mutta silti selvä: vihreää ja ruskeaa! Kangas löytyi kaapista, vihreä puuvillakangas, jota olin joskus tilkkutyökaupasta ostanut aikeena tehdä siitä lakanan ja tyynyliinan. Kotona kankaasta paljastui ikävät tekstit sivuista ja se jäi odottelemaan muuta käyttöä. Nyt sen aika koitti! Paidan malli otettiin minun t-paidastani: sovitettiin kahta ja sopivamman kokoisesta otin kaavat (=asetin sen kankaan taitteelle keskiedun ja sitten keskitakakohdalta taitettuna ja  leikkasin vain. Helmaa jatkoin ehkä 5 cm. Hihatkin tuli leikattua yhtä summittaisesti.

Hattu ja säärystimet tyyliin kangas jalan/pään ympäri ja pätkäisy. Ja sitten ompelemaan. Lopuksi lisäsin ruskeaa 7veikkaa vaatteisiin, sulat hattuun sekä tein pahvista puukon. Asusteena myös minun vyöni, juuri sopivissa sävyissä.  Alla ruskea t-paita ja ruskeat trikoot, jotka jo jääneet pieniksi eli lyhyiksi, mutta sopivat tähän asuun erinomaisesti. Ja tässä sitten onnellinen juhliin lähtijä:

 

Taustalla kotoinen sotku. :)

 

Lakanan teksti tuli näkyviin säärystimissä (hatussa sentään tajusin kääntää kankaan nurin päin), mutta se ei mielestäni häirinnyt kokonaisuutta.

 

Puukko pahvista ja maalattu akryylimaaleilla molemmilta puolilta.

 

Hihansuut, kaula-aukon ja helmat sekä säärystimen alareunan huolittelin tosiaan vain siksakompeleella. Ajattelin, että metsien mies voi olla hieman resuisenkin näköinen.

 

 

Ja juhlissa oli ollut kovin hauskaa.