Tein Tyttärelle tuubihuivin/putkihuivin/rinkulahuivin, mikähän lie oikea nimitys, kun malli on kapeampi kuin mitä viime talvena blogeissa näkyi. Sain itse ihanan rinkulan äidiltäni joululahjaksi, ja Koirafani sitten semmoista rupesi hinkumaan, mutta himpun verran leveämpänä. No, pitäähän sellainen tehdä! Tytär valitsi langat (Novita Kaiku 60 % akryyli 40 % villaa), 6 mm:n puikoilla 50 s. Mallineule oli joka toinen kerros kaikki oikein, joka toinen krs 1 nurin, 1 oikein.

Neuloin ensin kaksi kerää eli 200 g siihen, mutta huomasimme, että koska huivi oli leveämpi, ei se riitäkään! Tai siis ei mene 3 kertaa kaulan ympäri helposti takin kanssa, kaksinkerroin jää ihan liian löysäksi.
 


Tässä lyhyempi versio.
 

Ostin sitten vielä kerän lankaa, josta neuloiin liki puolet lisää, 239 g oli langan kulutus. Valmiin huivin pituus on noin 196 cm ja leveys 26,5 cm. Valmiista tekeleestä en ottanut kuvaa, kun eihän se eroa tuosta muuten kuin pituuden puolesta vähän. ;)


Samalla langanostoreissulla, jolla Kaiku valittiin, oli mukana tyttären ystävätär, joka toivoi itselleen myös huivia. Ostin hänen huiviinsa kaksi kerää Novita Rustika -lankaa roosan värisenä (tarjous: 4,90 €/kerä) ja tämän huivin neuloin 12 mm:n puikoilla (huh, mitkä palikat!) ja 24 silmukalla. Aloitin ensin 32:lla, mutta huivista tuli aivan liian leveä, eikä lanka olisi riittänyt. Loppujen lopuksi minulla meni aika tarkasti se kaksi kerää (150 cm jäi jäljelle), vaa'an mukaan 198 g, huivilla pituutta n. 190 m. Leveyttä en muistanut mitata.
 


Älkää kiinnittäkö huomiota keittiön kaaokseen...

Koirafanin Luokkakaveri oli onnellinen huivistaan ja äitinsä leipoi meille pellillisen taivaallisen hyvää porkkanakakkua! NAM! Saimme sen perjantai-iltana myöhään ja sunnuntaina se oli syöty... cheeky


Tässä vielä äitini minulle neuloma huivi, näiden esikuva myös mallineuleen suhteen:

Äidin neuloma
Äidin neulomus Purolangasta.


Ja kaulassa.Värit päin seiniä. :)
 
Hyvin huivi kapeanakin lämmittää! Saan sen kaulan ympäri neljä kertaa tarvittaessa, mutta yleensä käytän kolme kertaa kietaistuna. smiley

Vuodatuksessa on tauko 23.1. alkaen noin viikon, jolloin tekstejä ei pääse kirjoittelemaan. Hieman harmillisesti, koska menen tänään Pieksämäelle ja olen siellä ensi viikon koulussa. Olisi aikaa päivittää tekstejä, mutta pidän siis taukoa. Ikään kuin en olisi muutenkin hieman harvemmin blogannut. blush Koetan parantaa tapojani, stressaamatta kuitenkaan. Ehkä yhden tekstin vielä ennätän lisäämään ennen sisällön siirtoa.
(Vuodatus kertoo: Keskiviikkona 23.1.2012 suljemme vanhassa Vuodatuksessa mahdollisuuden kirjoittaa uusia kirjoituksia tai kommentoida vanhoja. Tämä sisältöjen siirron vuoksi. Sulku kestää noin viikon.)