Vaihteeksi ajattelin kirjoittaa kirjoista, joita on tullut hankittua/saatua. Ja ehkä yhdellä lauseella mainitsen uusimman MODAnkin. (noin, nyt se on mainittu ;) Mitään varsinaisia kirja-arvosteluja en ala kirjoittamaan, mutta pikakatsauksen kuitenkin. Tämmöinen setti uutta luettavaa siis nyt löytyy kotoa:

 

4 kirjaa ja lehti.

Ennen joulua tuli kotiin JUJU-kerhon kuukaudenkirja luonnonvärien lankapaletti, joululahjaksi sain Mieheltäni kirjan, joka jo löytyi hyllystä (Neulo.Virkkaa.Kirjo. Jämälangasta!) eli vaikkakin hyvä kirja, sen kävin vaihtamassa sitten tänä vuonna uusiin (Cookie A: Suloisimmat sukat & Virkkaa amigurumi!) sekä  välipäivinä visiitti kirjakauppaan poiki alennuksesta vielä yhden kirjan (Villit silmukat: Käsineitä). Lukemisesta ja ohjeista ei ole nyt siis pulaa!

 

Tämä kirja on aivan huumaava väriensä kanssa. Neulemallejakin sieltä löytyy mukavasti, mutta ehkä parasta antia on kuitenkin johdanto väreihin ja opastus omien neuleiden tekoon. Tästä kirjasta haluaisin neuloa ainakin röyhelöiset kynsikkäät (=kämmekkäät) ja puusammakkosukat.

 

Aah, mitä sukkia... Naisille ja miehille! Todella ihania. Kirja sisältää myös tekniikkaosion. Liian monta suosikkimallia nimettäväksi!

 

Tässä kirjassa ei juuri muuta olekaan kuin malleja, jotka haluaisin toteuttaa. Ensimmäinen on jo aloitettu, mutta jämähti kohtaan, missä vartalo-osa pitäisi täyttää ennen virkkaamista pidemmälle. Täyte on nyt  nimittäin hieman hankalasti noudettavissa, joten saa nähdä kauanko tämä kirja lepää... Tai sitten aloitan jonkun toisen hahmon. Tyttären suosikkikirja!

 

Tämä kirja löytyi siis kirjakaupasta alennuskorista ja hintaa sille jäi muistaakseni hiukan alle 6 euroa. Saattoi olla vähemmänkin. Kivoja malleja, mutta hieman häiritsee kuvaustapa, läheskään kaikista kuvista ei saa mallista mitään selkoa! Neulo niin saat tietää...Kannen kynsikkäät (kirjassa nimeltään kirjoneulelämmittimet) ja läppälapaset sekä haitarihansikkaat haluaisin toteuttaa..

 

Miula oli tuuriakin hieman, kun niistä kahdesta joululahjakirjasta tuli luonnollisesti enemmän yhteensä kuin jämälankakirja oli yksistään maksanut, mutta kun sukkakirjan kansi oli hieman kärsinyt, sain 10% alennusta ja niinpä maksoin omasta lahjastani viitisen euroa. Kun saan Siskonpojan "myssyn" valmiiksi, täytyy ottaa jokin näistä kirjoista käteen ja valita SE MALLI, jonka haluan ensimmäisenä toteuttaa. Olisiko se uuden vuoden lupauksenikin; vähintään yksi neule tai muu käsityö/hankittu kirja tänä vuonna!?