Hyvää uutta vuotta 2013 ja leppoisaa loppiaista samalla! heart

Aikaisemmin esittelemäni kämmekkäät ovat löytäneet nekin kodin. Novitan Nalle Krassi -langasta neulotut annoin äidilleni ja punamustat (TajMahal-langasta) opiskelijaystävälleni, joka leikkaa hiuksiani ja tarjosi minulle kyydin kotiin viimeisimmältä lähijaksolta. Häntä perusvillalanka kutittaa, joten nämä ovat oikein passelit. Ja kiitteli kovasti.

Nyt voi huoletta julkaista tekemiään joululahjoja, kun jokainen on omansa saanut. smiley Tampereen messuilta ostamistani Teeteen Pallas -langoista neuloin pipon ja parit lapaset. Aloitin lapasista, jotka oli tilattu Siskoni Kaksospojille. Koko suunnilleen 104 cm. Novitan lapasohjeella neulotut peukalokiiloineen, koko vain muokattu sopivaksi.Koulumatkalla junassa oli hyvä neuloa. Lapasparit valmistuivatkin viimeisellä lähijaksolla Pieksämäellä.Nuoremman Kaksosen lapaset. Vasemmassa lapasessa nimikirjaimet, oikeassa sydän. Oikean parin löytymisen nopeuttamiseksi.
Vanhemman Kaksosen lapaspari. Silmukoiden luomisessa kokeilin nyt neulomista, tulee selkeästi joustavampi lapasen suu.
Samoin näissä nimikirjaimet vasemmassa, sydän oikeassa lapasessa.


Nimikirjaimet ja sydämet tehty siis valmiiseen lapaseen silmukoita jäljentäen. Työlästä oli, kun en tätä juurikaan harrasta. Muutaman kerran purin tekeleitä. Lapasiin käytin sekä kirjavaa että mustaa pallaslankaa. En mitenkään koettanutkaan kohdistaa kirjavan langan raitoja, sillä ajattelin "eriparisuuden" helpottavan hieman lapasten erottamista toisistaan. EK:n lapasissa suut ovat mustat em. syystä johtuen.

Lapaset on otettu käyttöön ja ainakin AK oli ihastellut omaa "nimeään" lapasissaan. Pallasta jäi vielä ja Sisko oli vihjannut Miehensä tarvitsevan pipoa. No, tuttu ohje The Boyfriend hat käyttöön ja kutomaan.Raidoitellen tässäkin mentiin ja hienosti langat riittivät.


Pipokin oli sopiva ja meni siten käyttöön. Siskoni ihmetteli pari pvä joulun jälkeen vierasta pipoa naulakossa ja huuteli omistajan perään FB:ssa.. Ei ollut Miehensä lahjoja nähnyt. smiley
Muistelen nämäkin kaikki punninneeni, mutta mistään en muistiinpanoja löydä. :) Veikkaisin näin jälkikäteen käyttäneeni 3½ mm:n puikkoja kaikissa näissä neuleissa.