Tällä hetkellä tekeillä on 3 eri työtä, mikään ei ole valmistumassa ihan heti.. Noh, synttärilahjaksi tuleva Mattipipo kylläkin on jo melko lähellä, kohta pääsen kavennuksiin. Kuvatuksia ei nyt sit ole luvassa mistään, kun en jaksa roudata mitään edes parvekkeelle paremman valon toivossa. Minua todellakin syö kameran salamattomuus! Tuo synttärilahja on menossa tyttären luokkakaverille. Tyttö (pian 7-vuotias) oli todennut äidilleen haluavansa opetella neulomaan, kun Koirafaninkin äiti neuloo ja tekee niin ihania pipoja. Voi, miten ihanasti sanottu! Totta kai halusin sitten hänelle neuloa pipon (äitinsä ehdotti, kun kyselin lahjatoiveita).

Muutoin olen nyt painiskellut itseni kanssa. Viikko sitten perjantaiaamuna heräsin kovaan kipuun vasemmassa rinnassani. Se oli aivan kosketusarka, ja tutkailtuani sitä löysin parikin kyhmyä. Soittelin siinä sitten heti TK:n auettua lääkäriaikaa, jonka sain vasta maanantaille. Oli tiukkaa pari päivää, mut kyllä se sit meni. Lauantain Kädentaitomessut Tampereella auttoivat kummasti keskittymään muihin asioihin!

Maanantaina kipu oli jo laantunut ja lääkärin tutkiessa löytyi enää yksi kyhmy. Hän sanoi uskovansa sen olevan esim. joku kystan tapainen, mutta antoi minulle kuitenkin lähetteen mammografiaan ja ultraan. Sinne sain ajan jo keskiviikolle, joten alustava tutkimus on jo takana. Kuvissa ja ultrassa eikä lääkärin suorittamassa tutkimuksessa ilmaantunut mitään epäilyttävää, kuulemma normaalia... mutta lääkäri kuitenkin tarjosi paksuneulanäytteen ottoa mieleni rauhoittamiseksi ja asian perinpohjaiseksi selvittämiseksi. No, se on sitten edessä tänään iltapäivällä. Sen seurauksena en sitten saa urheilla pariin päivään, mikä ei ole ongelma kaltaiselleni laiskajaakolle. Ja kun kelitkiin on viime ajat olleet yhtä sadetta.. Tuosta tulokset saattavat tulla jo keskiviikkona, viimeistään viikon päästä perjantaina. Voi se olla silti aika jännää odottamista.

Tähän samaan kun lisätään lasten rokotukset, Koirafanin puheterapia ja juuri päättynyt kirppispöydän pito, ei ihme, ettei jaksa kaikkea, mitä normaalisti. Olen nukkunut myös aika  huonosti viimeisen viikon ajan, nähnyt mm. kammottavia painajaisia (tyttäreni löysi äitini kuolleena, koetin elvyttää..) ja herännyt hirveään päänsärkyyn keskellä yötä. Jospa yöt rauhoittuisivat nyt sitten jatkossa. Unet ovat myös pätkittyneet, koska Herätyskello on ottanut tavaksi vaeltaa viereemme yöllä! Tulee kuuma tai saan kaviosta.

 

Lauantain messut olivat kyllä hieno kokemus! Paikallinen käsityökeskus järjesti ryhmämatkan (yht. 55 € sisältäen kuljetuksen, kahvit ja pullan, liput messuille ja päivällisen kotimatkalla), jonne lähdin mielelläni. Matkalla mukanani oli neule, josta on tulossa joululahja äidilleni. Messuilla oli vaikka mitä nähtävää! Onneksi olin yksin, sillä sain käytyä parissa tunnissa lähes kaikki kojut läpi ja sitten evästyksen jälkeen kiersin uudestaan. Ostin lähinnä joululahjoiksi pienen tontun, saippuoita, Koirafanille puukon (! nimikaiverruksella !), pipipussin Herätyskellolle ja lämpöpussin vähän kaikille, mut joka varmaan menee pakettiin Koirafanin nimellä. Äidilleni löysin lankaa ja itse tehtäviä joululahjoja varten vielä hamppulankaa Tapion kaupasta. Niin ja ostinhan tuota virkkuukoukun ja heijastinnauhaa kukkaheijastimia varten. Teinkin jo rosee-tekniikalla kaksi! Ai, nekin tarttis kuvata...

Ajattelin tuon kukan olevan hyvä joululahja tyttären opettajallekin. Jos vielä kassin siihen kaveriksi.. Millaisia opettajan/opettajien muistamisideoita teillä on?